JOC met Lee Konitz en Deborah Brown

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) geeft dinsdag 29 december om 20.30 uur een concert in CineMec. In dit concert staat de muziek van Birth of the Cool en het American Songbook centraal, waarin het JOC onder leiding van Henk Meutgeert samenwerkt met de legendarische saxofonist Lee Konitz, die ook te horen is op de oorspronkelijke opnames van Birth of the Cool. Deborah Brown is één van de grote jazz zangeressen van deze tijd.

Sinds 2007 zijn CineMec en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) een partnerschap aangegaan. Het JOC verzorgt, naast de concerten in het BIM-huis in Amsterdam, tijdens het seizoen acht concerten in CineMec in Ede, met daarbij elke keer andere gerenommeerde gastmuzikanten. Deze maand speelt het JOC samen met Lee Konitz en Deborah Brown. In dit concert zal de muziek van Birth of the Cool en het American Songbook centraal staan.

Konitz en Brown

Altsaxofonist Lee Konitz, wiens carrière inmiddels zestig jaar jazzgeschiedenis omvat, ontwikkelde in de jaren veertig een eigen stijl buiten de allesoverheersende invloed van Charlie Parker. Hij speelde bij Miles Davis ten tijde van Birth of the Cool en trad de afgelopen jaren al vaker op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zangeres Deborah Brown is met haar fenomenale stem en schitterende timing een al om geprezen zangeres. Ze blijft verrassen met haar interpretaties van standards en nieuwe composities, waarbij ze altijd probeert de muzikale grenzen voor zichzelf en de musici te verleggen.

Het concert met Konitz en Brown vindt op dinsdag 29 december plaats bij CineMec in Ede en een dag later, 30 december, in het BIM-huis in Amsterdam. In het nieuwe jaar staan er nog vier jazz avonden met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op het programma. Hierbij geven het JOC en CineMec drie amateur bigbands de kans om zichzelf te presenteren op professioneel platform. Uit vele inzendingen uit het hele land zijn er drie bigbands geselecteerd om als voorprogramma van één van de concerten van het JOC hun kunsten te vertonen.

Kaarten voor dit concert kosten 15 euro, met een CJP-pas of OV-kaart betaalt men 10 euro. Voor meer informatie: www.cinemec.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie