Eerste boek Europa voor staatssecretaris

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

De staatssecretaris kreeg het boek tijdens de slotmanifestatie van het project ‘Europa dichter bij de burger’ op het Marnix College. Voor Vissers was het meteen ook na twaalf jaar een slot voor haar inspanningen voor Europa. ,,Ik ga internationale betrekkingen studeren,” vertelde Vissers, die wel als docente op het Marnix College actief blijft.

EDE - Uit handen van Lianne Vissers kreeg staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans donderdagavond in het Juniorgebouw van het Marnix College het eerste exemplaar van het boek ‘Europa dichter bij de burger’. De staatssecretaris had lovende woorden voor Vissers. ,,Voor het onderwijs over Europa is zij in Nederland een pionier,” aldus Timmermans.

,,Mensen voor Europa interesseren blijft een moeilijke klus,” zei Lianne Vissers tijdens een toespraak. Doordat de leerlingen veel in gesprek zijn gegaan met Nederlanders, hebben zij heel veel mensen bereikt, meent zij. ,,Het had allemaal beter gekund. Het past in de landelijke trend, dat mensen niet warm lopen voor Europa.”

In haar boek ‘Europa dichter bij de burger’ maakt Vissers duidelijk dat er voor een goede toekomst van Europa met het onderwijs moet worden begonnen. In het eerste hoofdstuk geeft zij een analyse van het Europese integratieproces in Nederland. ,,Het tweede hoofdstuk gaat over mijn ervaringen over bijna dertien jaar onderwijs over de Europese Unie. En in het derde hoofdstuk staan conclusies en suggesties over hoe het verder moet.”

Voor Lianne Vissers is het boek een afsluiting van een mooie periode ‘waarin zij genoten heeft van het les geven aan positieve leerlingen, die enthousiast overal aan mee deden.’ Volgens staatssecretaris Frans Timmermans heeft Lianne Vissers een trend gezet. ,,Zij was de eerste in heel Nederland, die systematisch na ging hoe je Europa kunt integreren in het onderwijs.”

Het is volgens Timmermans belangrijk dat Nederlanders weten hoe Europa in elkaar steekt. ,,Lianne Vissers heeft groot gelijk, dat je in het onderwijs moet beginnen. Alles op buitenlandse zaken is er op gericht om mensen te informeren over Europa. Het is in de afgelopen twee jaar een inspanning geweest om aan het onderwijs de instrumenten geven om dat te doen. Door haar inspanningen heeft zij ook het Marnix College op de kaart gezet.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie