Bart Siezen is een discomuziek freak

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

Het heeft dus geen speciale reden dat de U2 coverband in Flannagan’s optrad. ,,Elke laatste zaterdag van de maand is er bij ons in de wintermaanden een live muziek. Met Acrobat waren we al een poosje mee bezig. Vorig jaar hadden ze op het laatste moment afgezegd. Nu zijn ze dus wel geweest. Ik vind dat U2 hele goede muziek maakt. En ben ook in de Gelredome naar de Elevation Tour geweest. De oude nummers in de tijd toen U2 begon, vind ik wel het best. Nu lees je dat Bono heel erg politicus aan het spelen is. Dat gaat een beetje ten koste van de muziek.”

EDE - Bart Siezen, met Jerry Zuidveld en Martin Mollema, eigenaar van Flannagan’s in de Notaris Fischerstraat 4 had afgelopen zaterdag de U2 coverband Acrobat in de Ierse kroeg. Zaterdag viert Flannagan’s het vijfjarige bestaan. Paul Martin, die er al drie keer op St. Patricksday, de Ierse nationale feestdag, optrad, is dan in Flannagan’s te bewonderen. Het is niet de muziek waar Bart Siezen helemaal idolaat van is. ,,Mijn favoriete muziek is disco classics uit de zeventiger jaren,” zegt de 33-jarige Siezen. door Jan de Boer

Siezen is een discoganger. ,,Hoe dat is ontstaan? Het begon eigenlijk met de groep Earth, Wind & Fire. Daarna heb ik alleen maar naar disco geluisterd. De tijd van de terlenka broek met wijde pijpen heb ik net gemist. Daar ben ik te jong voor. Ik vind het gewoon goede muziek, lekkere dansmuziek. Ik heb niet van mijn ouders. Die hebben ook nooit naar de discomuziek geluisterd. Toen ik vroeger in de kroeg werkte op het Museumplein luisterde ik wel eens naar discomuziek. En begon ik het leuker en leuker te vinden. Ook toen ik andere nummers van andere artiesten hoorde.”

De Edenaar vindt ‘van alles’ leuk aan de discomuziek. ,,Je kunt er goed op dansen, een lekkere beweging zoeken. Het swingt altijd. Dat vind ik ook heel mooi. Vroeger ging ik naar discofeesten in Leiden. Corné Klijn was daar toen deejay. Je had daar disco classic party’s. De eerste keer in mijn leven ging ik daar met een stel vrienden naar toe. Wij hadden een afro pruik op. Van de drieduizend mensen waren er misschien maar dertig verkleed. Het jaar er op was driekwart van de mensen verkleed.”

,,Zelf heb ik zo’n discopak, met een roze blouse met franjes,” vervolgt Bart Siezen. ,,Dat pak heb ik thuis liggen. Als ik naar zo’n discofeest ga, doe ik mijn disco pak aan en ga ik helemaal los. Zulke feesten zijn geweldig. In 1976 toen ik werd geboren, was die muziek al voorbij, ja. Het blijft mijn favoriete muziek. Niet alleen Earth, Wind & Fire, maar ook Barry White. Van die twee heb ik een hoop Cd’s. Ik heb ook heel wat verzamel Cd’s. Er zijn een paar nummers, die er bij mij bovenuit springen. Bijvoorbeeld het nummer ‘Groove is in mij heart’ van de groep Delight.’ Dat is overigens geen zeventiger jaren, maar een nummer uit de tachtiger jaren.”

Ook het nummer ‘Think’ van Lyn Collins behoort tot de favorieten van Bart Siezen. Soms draait hij de disco classics in Flannagan’s. ,,Na een uurtje zeggen sommige vaste klanten wel ‘ga alsjeblieft iets anders draaien’. Zij trekken het allemaal niet meer.” Bij discofeesten zag hij bijvoorbeeld The Wheater Girls. ,,En Boney M wel duizend keer. Voor die groep vind ik sommige nummers wel goed. Wel jammer dat het via Frank Farian allemaal doorgestoken kaart was.”

Siezen is al weer een paar jaar niet meer naar discofeesten geweest. ,,Een tijdje geleden terug trouwde er een vriend van mij, die de discomuziek ook mooi vindt. Hij belde mij of ik een paar Cd’s mee wilde nemen. Een paar andere vrienden, waarvan eentje een diskjockey was, hadden ook muziek en spulletjes meegenomen. Op een gegeven was het ‘Bart alsjeblieft draaien, men moet los op de dansvloer’. Toen haalde ik de discomuziek er bij. En gingen de ouderen ook dansen. Dat was best wel lachen. Ik draaide daar allemaal nummers, die bijna iedereen kent, ” stelt Bart Siezen, die alleen maar muziek luistert als hij werkt. ,,Niet zoveel als ik thuis ben."

Foto:

Bart Siezen: ,,Zelf heb ik een discopak, met een roze blouse met franjes.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie