Bewoners Mielweg willen verkeersmaatregelen

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Aanwonenden van de Mielweg in Lunteren willen graag dat de gemeente verkeersmaatregelen neemt, omdat de hoeveelheid verkeer in hun straat is gestegen en er sneller wordt gereden. Dit als gevolg van de reconstructie van de Dorpsstraat.

De fracties van het CDA, de SGP en de PvdA stellen vragen aan het gemeentebestuur of hier al schot in zit, omdat deze kwestie reeds twee jaar geleden werd aangekaart.

De verkeerstromen in Lunteren zijn aanmerkelijk veranderd na de reconstructie. Dit heeft tot gevolg, dat onder andere op de Mielweg de verkeersintensiteit en snelheid is gestegen. ,,Vanuit de kant van bewoners is al meerdere keren aangedrongen om de situatie te bezien en aanpassing aan te brengen om de verkeersveiligheid op de Mielweg te verbeteren'', schrijven Piet Vreugdenhil, A.R. Pluimers en Wout Schotsman namens die partijen.

,,Aanvankelijk was er goed overleg tussen de gemeente en bewoners, en leek men voortvarend aan het werk te gaan. In één van de overleggen werd door de ambtenaren toegegeven dat er inderdaad een probleem is en dat dit zal worden aangepakt. Inmiddels was er ook budget om de situatie te verbeteren. Naast deze constatering is toegezegd dat er een tweede verkeersmeting zou plaatsvinden en er drie ontwerpen naar de bewoners zouden worden gestuurd. Nu lijkt er, ondanks de constructieve houding van de bewoners, geen voortgang meer in dit project te zitten...''

De Mielweg is bovendien gelegen aan het plangebied van De Molenpol, waar de komende jaren nieuwbouw wordt gepleegd. In dit kader vragen de politici zich ook af of er rekening is gehouden met de ontsluiting.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie