Eerste steen Werkschuur Ede basis voor werk IrisZorg

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wethouder Wilke Dekker legt woensdag 2 december de eerste steen van de Werkschuur aan de Zonneoordlaan 4 in Ede. Deze plek is de uitvalbasis voor cliënten van IrisZorg die het groenonderhoud van Landgoed Groot Zonneoord voor hun rekening gaan nemen en vervolgens ook ingezet worden in het hele gebied van de Doesburger Eng.

Dat gebied is een agrarisch cultuurlandschap gesitueerd ten noorden van Ede. De bewoners hebben met medewerking van de gemeente Ede een visie voor dit gebied ontwikkeld dat gericht is op behoud van dit landschap. De bewoners van deze buurt, verenigd in de Stichting Buurtschap Doesburger Eng, vinden het belangrijk dat er bij de uitwerking van hun projecten ook gedacht wordt aan kwetsbare doelgroepen. Landgoed Zonneoord biedt IrisZorg de mogelijkheid om hier een rol in te spelen, doordat de clienten van IrisZorg het groenonderhoud voor hun rekening gaan nemen.

Verslavingszorg

IrisZorg is een organisatie voor Verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang. Cliënten zijn mensen met complexe problemen, zoals op het gebied van wonen, financiën, werk, relaties, verslaving. De cliënten die ingezet worden binnen deze groenvoorziening zijn mensen die hun leven weer wat op de rit beginnen te krijgen en hun eventuele verslaving voor een groot deel onder controle hebben. Het opdoen van arbeidsritme en basisvaardigheden zijn belangrijke doelstellingen. Er zijn ook mogelijkheden voor de deelnemers om certificaten te behalen.

De deelnemers van IrisZorg zullen onder leiding van een professionele begeleider verantwoordelijk worden voor het groenonderhoud en lichte onderhoudswerkzaamheden als het aanbrengen van hekwerk en bewegwijzering. IrisZorg gaat daarbij ook samenwerken met het Leger des Heils en cliënten van het dagbestedingplaatsingsbureau.

De werkschuur zal naar verwachting in het voorjaar gereed zijn. Dan zullen de cliënten met hun werkzaamheden beginnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie