Bouwbedrijf Van Voorthuizen geeft bouwgarantie

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Bijna twintig jaar geleden nam Tino van Voorthuizen het besluit om als zelfstandig ondernemer verder door het leven te gaan in houthandel en timmerwerkzaamheden.

De activiteiten werden uitgevoerd samen met zijn vader. In de zomer waren het veelal timmerwerkzaamheden en in de winter de houthandel, met in- en verkoop van hout. In 1990 werd hij volledig zelfstandig ondernemer met een onderneming in timmer werkzaamheden. ,,Dat ging van een kapstok tot een badkamer waarbij alle voorkomende werkzaamheden, zoals metselen, stukadoren, of tegelzetten zelfstandig worden uitgevoerd" aldus de eigenaar.

Timmerman

In 1997 kwam zijn zwager Hendrik van Grootheest binnen het bouwbedrijf. Voordat Tino op eigen benen ging staan werkte hij bij een aannemersbedrijf in Ede. ,,Vanaf mijn dertiende jaar liep ik al met de gedachte om ooit eens voor mezelf te gaan werken. Mijn vader was werkzaam in de houthandel en ik dacht daar ook in terecht te komen."

Dat pakte echter anders uit. ,,Ik ging de kant van timmerwerkzaamheden uit. Voor ik ging werken had ik een opleiding gevolgd voor timmerman. In 1989 heb ik met goed gevolg een opleiding gevolgd voor aannemer en in 1995 ben ik uiteindelijk van start gegaan onder de naam bouwbedrijf bv Van Voorthuizen. In 2006 kwam Wim Heij als mede eigenaar binnen de onderneming, hij heeft momenteel de dagelijkse leiding in handen."

Van Voorthuizen: ,,Op dit moment zijn er 15 medewerkers in dienst en dan moet je de nodige werkzaamheden op de plank hebben liggen. Tot op dit moment lukt dat aardig, met name in de verbouw. Dit jaar hebben we daarin al veel werkzaamheden uitgevoerd terwijl vorig jaar het werk meer was gericht op nieuwbouw."

Goede contacten

,,De meeste werkzaamheden die we uitvoeren zijn in de omgeving van Lunteren. We kunnen stellen goede contacten te hebben met makelaars en projectontwikkelaars. Dit is belangrijk om aan werkzaamheden te komen. Binnenkort gaan we op de Lindelaan, in Ede, van start met een nieuw te bouwen woning. In samenwerking met grondeigenaren, of zelf, maken we een projectontwikkeling. Met een aantal grondeigenaren hebben we een samenwerkingsverband."

,,Kijkend naar de toekomst hebben we de nodige plannen waarbij we naar de particulierenmarkt kijken. Daarom zijn we in 2007 aangesloten bij bouwgarant om de particulier meer bouwzekerheid te geven. Bij een particulier gaan we ter plekke kijken wat er moet gebeuren en hoe men het wil hebben. Naar aanleiding daarvan maken we vrijblijvend een offerte. Is deze goedgekeurd dan maken we en afspraak wanneer met de werkzaamheden te beginnen", besluit de ondernemer.

Bouwbedrijf Van Voorthuizen

Bisschopweg 15 Lunteren

Tel. 0318-485908

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie