Bruikbare tips na tv-uitzending over mishandeling conducteur De Klomp

3 december 2009 om 00:00 Nieuws

DE KLOMP - De politie heeft enkele bruikbare tips binnen gekregen over de mishandeling van een conducteur op het treinstation Veenendaal-De Klomp. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. Volgens de politie is er zelfs een naam genoemd van één van de mogelijke daders.

Op de avond van zaterdag 17 oktober, om 19.47 uur, stapten twee aangeschoten jongens zonder kaartje met hun fietsen in de trein op het station Ede-Wageningen. Eén van de twee heeft een opvallende fiets van de Postcode loterij Toen de conducteur om hun kaartje en het legitimatiebewijs vroeg, vertelden zij dat ze deze niet hadden. De jongens wilden niet meewerken en werden agressief.

De situatie escaleert bij aankomst op station Veenendaal-De Klomp. De jongens gooiden een fiets hardhandig tegen de conducteur aan, gaven hem een duw waarna die uit de trein op het perron viel. Hij bleef met moeite overeind en probeerde de jongens tegen te houden. Daarna kreeg de conducteur ook nog een stomp in zijn gezicht van één van de jongens waarbij hij ten val komt. Terwijl hij daar bloedend lag, fietsten de jongens weg. Een getuige probeerde dit nog te voorkomen, maar tevergeefs.

Dader 1

Hij is 17 à 18 jaar oud; ongeveer 1.80 meter lang; een normaal postuur met brede schouders en bruin haar. Hij droeg die avond een donkere jas of vest met capuchon en een donkere rugtas met touwtjes. Dit was de jongen met de Postcode loterij fiets. De fiets is wit/groen/oranje van kleur en er zijn 1350 exemplaren van deze fiets gewonnen door inwoners van Ede met postcode 6713. Mogelijk komt één van de daders uit dit postcodegebied.

Dader 2

Deze jongen gooide met zijn fiets naar de conducteur en heeft ook deelgenomen aan de mishandeling. Hij is blank, 17 à 18 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Verder heeft hij lichtblond haar met korte stekeltjes en lichtblauwe ogen. Hij droeg die avond een rode rugtas en gooide die avond een zwarte fiets met een bagagerek aan de voorkant naar de chauffeur.

Mogelijke geboortedatum

Op het station Ede-Wageningen hoorde een getuige één van de daders vertellen dat 'ie pas jarig was geweest'. Dat kan hij hebben verzonnen, maar voor hetzelfde geld was hij echt jarig in de eerste helft van oktober.

De politie heeft de volgende vragen:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van de signalementen of in combinatie met de fiets(en)?

- Wie heeft de daders gezien op zaterdag 17 oktober op het station Ede-Wageningen, in de trein of nadat zij uit de trein op station Veenendaal-De Klomp zijn gestapt of weet waar zij naartoe zijn gegaan?

- Wie heeft er mogelijk met zijn gsm beeldmateriaal gemaakt van de zware mishandeling van de NS conducteur op zaterdagavond 17 oktober op station Veenendaal-De Klomp?

- Wie heeft er in het algemeen informatie over deze zaak en hier nog niet over gesproken met de politie?

Informatie kan gegeven worden aan de KLPD Spoorwegpolitie: tel. 0800-6070 (gratis).

Bron: opsporingverzocht.avro.nl. Kijk hier ook voor foto's en een filmpje.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie