Straf FC Jeugd en RVW al uitgelekt

3 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Zowel FC Jeugd als RVW krijgen in ieder geval een straf van vier punten mindering opgelegd naar aanleiding van de gebeurtenissen op 8 november in Renkum. Beide ploegen krijgen officieel morgen pas bericht over de strafmaat.

door Boy Imminck en Dick Martens

De KNVB wil nog niets bevestigen: ,,Er is een uitspraak maar wij doen er geen mededelingen over totdat de clubs schriftelijk op de hoogte zijn gesteld", zegt een woordvoerder van KNVB District Oost. ,,Ik kan wel bevestigen dat de brief met de strafmaat vandaag de deur uit gaat. Morgen zal het dus waarschijnlijk bij de clubs bekend worden", stelt de woordvoerder.

Frappant is wel dat de KNVB, ondanks dat het niets wil bevestigen, op hun eigen website al wel een bijgewerkte stand heeft staan. Zowel RVW als FC Jeugd hadden donderdagmiddag al vier punten in mindering. FC Jeugd zakt hierdoor naar de vijfde plaats, RVW naar de elfde.

Secretaris Senol Pehlivan van FC Jeugd bevestigd dat hij nog geen bericht heeft gehad. ,,Ik heb nog niets van de bond gehoord, tot die tijd lijkt het mij verstandig om nog even af te wachten", aldus Pehlivan.

Reactie RVW

RVW voorzitter Harm Schonewille werd door een oplettend RVW-lid attent gemaakt op de strafmaat. De preses reageerde verbijsterd: ,,Dit geloof je toch niet? Ik vind de straf buiten proporties hoog." De club heeft officieel ook nog geen bericht gehad maar is zich al wel aan het beraden op verdere stappen. ,,Wij gaan ons beraden over het vervolgtraject en ik sluit niet uit dat wij tegen de straf beroep aan gaan tekenen. Maar ook de gevolgde procedure van de KNVB zal natuurlijk een gespreksthema zijn", aldus Schonewille. ,,Ik werd er door een lid van onze vereniging op attent gemaakt. Die was toevallig op de site van de KNVB aan het kijken en zag dat de puntenaftrek al in de stand was verwerkt. Maar de clubs weten nog van niets. Enorm slordig en onzorgvuldig", aldus de preses.

Of beide ploegen, naast de vier punten aftrek, ook nog eventuele boetes krijgen word waarschijnlijk morgen bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie