Jamal Bendadi beslist Edese derby in voordeel Fortissimo

4 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wederom heeft topscorer Jamal Bendadi Fortissimo naar een zege geschoten. Met twee treffers zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat zijn club de winnaar werd van de dorpsderby van Ede. In een vreselijk slechte wedstrijd in een kletsnatte ambiance won Fortissimo, door een doelpunt van Bendadi in de slotfase met 2-3 van Edesche Boys.

door Boy Imminck

Net zoals in de eerste wedstrijd van dit seizoen was Fortissimo de absolute favoriet in de derby. Destijds werd het verrassend 0-2 voor Edesche Boys, dat de buurman verbouwereerd achterliet. Zondag leek het er op alsof beide ploegen liever thuis waren gebleven. Ondanks de vijf doelpunten werd het duel op de Peppelensteeg nooit aantrekkelijk. Na vier minuten stond de laatste linie van Edesche Boys op één lijn met de rappe aanvallers van Fortissimo. Toen Kamal Bendadi een splijtende pass op zijn broer gaf, was de defensie totaal uit positie. Jamal Bendadi rondde goed af: 0-1.

Inzakken

Het was daarna één en al gezapigheid op het veld. Fortissimo maakte te weinig gebruik van de ruimte tussen het middenveld en de aanval. Jamal Bendadi zat in de 'tas' bij verdediger 'Mo' Hamdaoui van Edesche Boys. De koploper in de vierde klasse had de gelijkmaker dan ook aan zichzelf te danken. Na een defensieve fout bracht Lion Pol met een goed schot de gelijkmaker op het bord.

Net voor de rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een voorzet met buitenkantje links van Jamal Hamdaoui zeilde over doelman Dennis van Bruxvoort van Fortissimo: 2-1.

In de rust donderde het in de kleedkamer van Fortissimo. De lijstaanvoerder maakte direct na rust dan ook duidelijk niet gekomen te zijn voor een nederlaag. Na een corner was het Marcel Ribbens die Fortissimo weer naast Edesche Boys bracht.

De wedstrijd verdiende daarna geen winnaar. Zowel Edesche Boys als Fortissimo trachtten nog te voetballen, grote kansen leverde dat echter niet op. Tot vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd. Wederom was de loopactie van Jamal Bendadi goed, waardoor de snelle spits door mocht op doelman Möller van de thuisploeg. Bendadi faalde niet en schoot Fortissimo naar de zege. In de bijna tien minuten durende blessuretijd raakte Isas van Slijpe voor Edesche Boys nog de bovenkant van de lat.

Gelijkspel terecht

Na afloop stapte aanvoerder en laatste man Jordi Pol teleurgesteld van het veld. ,,Het was zeker geen mooi voetbal vandaag. Wel had ik het gevoel dat ik een echte derby aan het spelen was. Veel strijd werd er geleverd. Na een toch wat mindere periode, zowel binnen als buiten het veld, pakten we het tegen Fortissimo echt goed op. Een gelijkspel was in mijn ogen veel meer terecht dan een overwinning voor Fortissimo."

Ook man van de wedstrijd Jamal Bendadi was het mijn de Edesche Boys-aanvoerder eens. ,,Het was van beide kanten niet geweldig, maar ik ben erg blij. Ik zit lekker in m'n vel en kan daarom zoveel scoren. De duels met Mohammed Hamdaoui waren erg leuk vandaag. Ik voetbal vaker tegen hem, iets speciaals dus", besluit de matchwinner.