Blauw Geel steviger op vierde plek

4 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - In de eerste helft mocht Blauw Geel ’55 niet mopperen dat het nog altijd 0-0 stond in het duel tegen het betere Hierden. Na de rust zag het er opeens heel anders uit. En slaagden de Edenaren er in om een 2-0 zege uit het vuur te slepen.

Martin Laamers was tevreden over de wederopstanding van zijn elftal in de tweede helft. Complimenten had de keuzeheer voor doelman Eric Hageman. ,,Door een paar goede reddingen hield Eric ons in de wedstrijd”, vond Laamers, die tevreden is dat Blauw Geel nu steviger op de vierde plaats staat. ,,Er zit nog iets meer in.”

Zoals gezegd mochten de Blauwgelers in het eerste part niet klagen, dat Hierden niet beter met de kansen omsprong. Na de 0-0 ruststand zag het aan de Edese kant opeens heel anders uit. Al vlot werd een inzet van Sabri Yoney van de lijn gehaald. Daarna ging een kopbal Gauthier Mulala net naast.

De zwak spelende Berry van den Brandhof, die naar het leek toen al op het punt van vervangen stond, opende de score: 1-0. Met een verwoestende uithaal tilde Dick Hoefakker de score naar 2-0.

Doelpunten: Berry van den Brandhof 1-0; Dick Hoefakker 2-0.