Bobsleeër Jarno Beuving in ziekenhuis

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bobsleeër Jarno Beuving is vrijdagmiddag na een crash in het ziekenhuis van Winterberg beland. De artsen constateerden dat Beuving aan de harde confrontatie met het ijskanaal een hersenschudding had opgelopen. Voorzorgshalve werd de Edenaar ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Het tweede bobteam van Nederland begon de eerste training voor de Europacup wedstrijd in de 4-mansbob zeer voortvarend. Na een uitstekende start, waarbij de Nederlanders de vijfde starttijd lieten noteren, volgde ook een prima afdaling. Tot halverwege de vijftien bochten tellende bobsleebaan wist piloot Vincent Kortbeek de vijfde tussentijd te behouden. Helaas kon Kortbeek de slee in de 7e bocht, genaamd ‘Kreisel’ (een bocht van bijna 360°), niet meer houden en crashte de bobslee met een snelheid van ongeveer 100 km/uur.

Jarno Beuving, de langste van het kwartet, sloeg hard met zijn hoofd tegen de ijsbaan en klaagde vervolgens over duizeligheid en hoofdpijn. De wedstrijdarts vond het raadzaam dat Beuving voor nader onderzoek naar het plaatselijke ziekenhuis werd vervoerd. Na enkele onderzoeken en een nacht ter observatie werd Beuving zaterdagmiddag uit het ziekenhuis ontslagen, zodat hij ’s avonds nog met de overige teamleden Sinterklaas kon vieren.

Deelname aan de drie wedstrijden voor de 4-mansbob in Winterberg, waarbij een podiumplaats (eerste zes) tot de mogelijkheden behoorde, zat er voor het aangeslagen team helaas niet meer in. Het team reisde zondag terug naar Nederland en laat de laatste Europacup wedstrijd van dit jaar, die deze week in het Duitse Altenberg, wordt georganiseerd aan zich voorbij gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie