Lunteren in kerstsfeer

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De tweede editie van 'Lunteren in Kerstsfeer' vindt zaterdag 12 december plaats. Het evenement is van 12.00 uur tot 20.00 uur in het hart van het dorp. Meer dan 75 vrijwilligers, middenstanders en andere bedrijven maken deze 'Lunteren in kerstsfeer' mogelijk.

'Lunteren in kerstsfeer' zal volgens de organisatoren bol staan van aktiviteiten. Er is een muzikaal programma op het Nieuwe Erf, met onder anderen Interkerkelijk koor Together, duo Onnink, kinderkoor de Horizon onder leiding van Henriëtte Broekman, Notaris Pippeling & zijn malle Dingetje. Bovendien kunnen liefhebbers luisteren naar een mooi verhaal van Louis Fraanje van de Jac.Gazenbeekstichting. Toetie, het dweilorkest van Lunteren zal ook van zich laten horen. Tussendoor zal Joost van Dijk de muzikale omlijsting verzorgen. Tijdens het wisselen van de optredens zullen J. van Dijk en de 'Dijkblaozers' mooie klanken ten gehore brengen op hun eigengemaakte midwinterhoorns en hun alpenhoorns, vanuit een kraam op het Nieuwe Erf.

Kerststal

Verder kunnen de kinderen zich vermaken in de tent waar ze kunnen knutselen en kerstbakjes maken. Ook kunnen de kinderen pony rijden op de pony’s van de familie Franken, die tevens een levende 'kerststal' mee naar Lunteren neemt. Om 18.00 uur is er weer een lampionnenoptocht die onder begeleiding van midwinterhoornblazers en onder toeziend oog van onze veldwachter Jan de Schrik, richting de Honskamp vertrekt, om daar de ouderen een kerstbakje aan te bieden. Kinderkoor de Horizon zal hier een paar liederen ten gehore brengen.

Voor de inwendige mens word gezorgd. In de cateringtent op het Nieuwe Erf en in de Dorpsstraat staan stands met eten en drinken. Ook de scouting staat daar met saté, waarmee gelijk het doel gesteund wordt, want de netto opbrengst is voor Scouting Lunteren. Hun 'houten hes' aan de Boslaan brandde op 30 april geheel af. De scouting zal zich ook presenteren op het Nieuwe Erf, waar zij kinderen broodjes laten bakken en laten zien wat je allemaal met hout en touw kan doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie