Boek Ingrid Stoop ook in buitenland uitgegeven

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het boek ‘de MatriXmethode van Ingrid Stoop’, geschreven door Ingrid Stoop wordt binnen één jaar, vanwege de grote belangstelling uit het buitenland, ook uitgegeven in het Frans en het Engels. Ingrid Stoop heeft haar gedachtegoed op papier gezet, samen met vele ervaringen uit de praktijk. ,,Ook staan er in het boek praktische tips zoals het verwijderen van foute woorden uit de eigen herinnering en het goed onthouden van nieuwe woorden”, aldus Stoop, die geboren en getogen is in Ede.

Stoop had voorheen een praktijk in Otterlo en nu in Apeldoorn. Ze geeft trainingen in Lunteren. De MatriXmethode is een coachingtechniek, ontwikkeld door Ingrid Stoop, waarin iemand begeleid wordt naar de eigen oplossing van de eigen beleving van het eigen probleem. ,,Iedereen heeft zoveel kwaliteiten maar we belemmeren onszelf deze optimaal te benutten. Leer kinderen hoe ze handiger kunnen leren waardoor ze behoed worden voor ‘vastlopen’ in de informatiestroom die ze dagelijks te verwerken krijgen en hoofden vaak overvol worden…”

Coaching in het heden op de beleving die nu ervaren wordt aan de hand van een situatie uit het verleden of die mogelijk in de toekomst zal gaan plaatsvinden. Iedereen heeft daar een eigen strategie van een beleving bij. En kan die strategie, en dus de beleving, zelf veranderen. De MatriXmethode kan ingezet worden bij leer- en emotionele problemen bij kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen. ,,Door alle informatie te ordenen, overbodige informatie uit het geheugen te elimineren wordt het hoofd opgeschoond en kan informatie handiger worden opgenomen, verwerkt, onthouden en weer gebruikt.”

Het boek ‘de MatriXmethode van Ingrid Stoop’ heeft als ISBN: 978-90-79083-01-5.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie