‘De Nieuwe Koekelt’

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Vereniging van Amateurtuinders Ede is al lange tijd bezig met een renovatieplan voor het volkstuinencomplex de Koekelt in Ede-Veldhuizen.

Hiervoor heeft de vereniging aan Alterra Wageningen met ondersteuning van de Wetenschapswinkel UR Wageningen de opdracht gegeven een beeld te schetsen voor een Nieuwe Koekelt als een multifunctioneel tuinenpark.

Het onderzoeksrapport geeft aan, dat het inzetten op een multifunctioneel tuinenpark de kansen vergroot voor het creëren van een leefgebied voor planten en dieren en voor het creëren van ecologische verbindingen.

Het tuinenpark maakt een aantrekkelijk uitloopgebied voor de omliggende wijk mogelijk, aldus het rapport. Het biedt een versterking van de educatieve en sociale aspecten van de omwonenden. Een dergelijk park kan een meerwaarde bieden als ontmoetingsplek voor de tuinders en omwonenden en biedt een integratieplek voor de verschillende culturen in Ede, staat in het rapport.

De tuinders van VAT-Ede, in het bijzonder die van de Koekelt, geven met dit rapport aan zich te willen openstellen voor de omgeving door actief te bouwen aan het multifunctioneel tuinenpark ‘De Nieuwe Koekelt’.

Het rapport wordt is gisteren (dinsdag) toegelicht door Alterra UR Wageningen en overhandigd aan wethouder Simon van de Pol.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie