Tandartspraktijk Ederveen naar nieuwe locatie

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Gebrek aan ruimte is voor de Ederveense tandarts Alex van der Horst een belangrijke reden geweest om te verhuizen van de Hootsenstraat naar de Hoofdweg in Ederveen. ,,De huidige ruimte voldoet ook niet aan de eisen van deze tijd. Het gebouw heeft geen dubbelglas, het dak lekt wel eens en onder de grond is het ook niet zoals hoort te zijn. Een andere reden is dat we op de huidige locatie niet bepaald in het zicht zitten, dit in tegenstelling tot het gebouw aan de Hoofdweg."

Alex van der Horst vestigde zich in 1990 als tandarts in Ederveen. Hij nam een praktijk over die er al vanaf 1985 was gevestigd. Voor hij zich vestigde in Ederveen was hij werkzaam in de jeugd tandverzorging in Den Bosch. Vervolgens volgde er een periode in Amsterdam en werkte hij bij een justitiële instelling in Utrecht.

,,In Ederveen ben ik begonnen met een kleine ruimte voordat er tien jaar geleden werd uitgebreid. In 1999 werd het pand van mijzelf en kwam er via en verbouwing een tweede behandelkamer en een balie bij. Op de nieuwe locatie aan de Hoofdweg is er ruimte voldoende voor de inmiddels vier medewerksters en we hebben betere looplijnen die het werken aangenamer maken. De behandelruimtes zijn ook groter en geven de klant een prettiger gevoel en voor de toekomst kunnen over nog een extra ruimte beschikken. Naast voldoende interne ruimte zijn er voldoende parkeerplaatsen aanwezig."

Nieuwe techniek

Volgens hem is er de laatste jaren veel veranderd in het tandartsvak. ,,Belangrijkste is het gebruik van nieuwe materialen voor het gebruik van restauratie van tanden en kiezen. Het witte composiet materiaal is in diverse tandkleuren aan te brengen. Dit materiaal hecht stevig aan tanden en kiezen, in tegenstelling tot het oudere grijze amalgaan."

Nieuw is volgens Alex van der Horst ook de glasgevel techniek. ,,Daarbij moet men denken aan het verstevigen van vullingen en het direct in de mond maken van tandvervangingen. Wij noemen dit een semipermanente oplossing. Het gebruik van implantaten is ook een grote vernieuwing in de tandartspraktijk. Verloren gegane kiezen kunnen worden vervangen en protheses kunnen worden verankerd. In de huidige tandtechniek worden steeds meer keramische materialen gebruikt, deze zijn mooi en duurzaam."

Mondhygiëne

,,De basis voor een goed gebit begint echter bij een goede mondhygiëne", zegt Van der Horst. ,,Dit betekent dat men regelmatig de mond moet reinigen met een tandenborstel, floss, tandstokers en ragers. Op het gebied van mondhygiëne leggen wij veel nadruk door er veel aanacht aan te besteden, met name bij kindergebitten want daar begint het. Ouders hebben daar hun eerste verantwoordelijkheid in. Wij gaan hier uit van een vriendelijke benadering voor kinderen en volwassenen. Niemand zit graag op de stoel bij een tandarts en op een vriendelijke manier proberen we dit aangenamer te maken. Wij hopen dat de nieuwe locatie daarin kan bijdragen."

Tandartspraktijk Ederveen

Hoofdweg 81 Ederveen

Tel. 0318-572882

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie