Leider Joop Madern met pijn in het hart weg bij Edesche Boys

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Joop Madern is weg als elftalleider bij Edesche Boys en heeft zelfs zijn lidmaatschap opgezegd van de vereniging. Madern is uiterst verbolgen over het feit dat Dik Pol door hoofdtrainer Eric de Geit gepolst zou zijn om de derde leider van Edesche Boys te worden. ,,Ik heb er slecht van geslapen, het doet me erg veel pijn."

door Boy Imminck

Vorige week vrijdag had Madern een gesprek met De Geit. ,,Hij wilde Dik Pol als leider vertelde hij mij. Ik kan gezien een aantal dingen in het verleden absoluut niet door een deur met Dik Pol, de vader van eerste elftalspelers Lion en Jordy. Ik kwam de kantine in en zag dat Dik zijn functie al min of meer aan het uitoefenen was. Ik heb mijn spullen gepakt en ben weggegaan, ik kom nooit meer terug", aldus Madern. De ex-elftalleider stuurde afgelopen weekend een emotionele brief naar de selectie van Edesche Boys. Daarin legde hij op zijn eigen manier uit wat de redenen zijn voor het vertrek bij de club. ,,Zondag heb ik per e-mail laten weten dat ik geen lid meer ben van Edesche Boys. Ook mijn lidmaatschap van 'De club van 100' heb ik per direct opgezegd. Een afscheid van de spelers was niet mogelijk. Ik heb alleen nog afscheid genomen van Mohammed Hamdaoui. Ik zal nooit aan het werk gaan bij een andere club dan Edesche Boys, dat is voor mij niet mogelijk."

Zes is teveel

Madern was vijfentwintig jaar vrijwilliger en zo'n dertig jaar lid van Edesche Boys. Daarnaast was hij bezig aan zijn derde seizoen als elftalleider. Voorzitter Paul Ouwerkerk legt zich daarom niet gelijk neer bij het besluit van Madern. ,,Ik hoorde eigenlijk pas zondag, dat er iets vreselijk mis zit. Joop heeft niets aan het bestuur aangegeven en ik schrik daarom enorm van zijn besluit. Zolang het huidige bestuur de leiding van Edesche Boys in handen heeft, krijgt Dik Pol absoluut geen officiële functie rondom het eerste elftal. Zes 'Polletjes' rondom het eerste elftal is te veel. Dat is ooit het geval geweest en toen er onvrede kwam, vertrok de familie Pol naar voetbalclub Ede. Joop Madern is daar waarschijnlijk nog altijd kwaad over. Wij gaan nog met hem praten, Joop verdiend dit niet."

Hoofdtrainer Eric de Geit wil niet veel loslaten over de situatie. ,,Ik wil er inderdaad een leider bij, maar dit gedonder wil ik op dit moment absoluut niet hebben. De brief die Joop aan mijn selectie heeft gestuurd gaat veel te ver, hij hoeft wat mij betreft niet meer terug te komen. Verder wil ik niets kwijt."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie