ESA en Otterlo weer in evenwicht

11 december 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Het is inmiddels een traditie dat ESA en Otterlo elkaar in evenwicht houden. Dit keer stokte de teller bij 3-3. Achteraf gezien had Otterlo het gevoel dat er meer had ingezeten dat de puntendeling.

Dat gevoel kwam vooral door het eerste halve uur in de tweede helft. Bij een 2-3 voorsprong werd verzuimd de Arnhemmers de genadeknap toe te delen. Nu kwam ESA weer terug in de wedstrijd. Nadat doelman William Liefting en de lat een gelijkmaker in de weg stonden, was het Tom van Vessem die de 3-3 scoorde.

Daarna waren de Arnhemmers nog dicht bij de 4-3. Die viel ook, maar werd vanwege buitensspel afgekeurd. Aan de andere kans was Laurens Foekens ook nog dicht bij een doelpunt.

In deze halve derby (veel Otterlo spelers wonen in Arnhem), was Otterlo de best voetballende ploeg geweest. Tot twee keer toe was het Jurriën de Witte geweest, die goed had geopend. Eerst was het Foekens die Martijn Meijer in staat stelde te scoren. Vervolgens lobte Meijer op aangeven van De Witte ook de 0-2 binnen.

ESA kwam via Stephan Gesius (strafschop) en Mitchel Legerstee langszij. Net voor rust scoorde Foekens. Maar achteraf was dat niet voldoende.