Lunteren sluit 2009 'in stijl' af

11 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het kalenderjaar 2009 is een jaar om snel te vergeten voor voetbalvereniging Lunteren. Na de degradatie uit de tweede klasse, lukt het (voorlopig) ook niet, zoals wel verwacht, potten te breken in de derde klasse. Tegen Dodewaard werd terecht met 2-4 verloren.

,,Hoewel Dodewaard wel een veldoverwicht had, waren er in de eerste helft over en weer kansen'', oordeelde Ruben van de Fliert. Ondermeer Van de Fliert zelf, die door een blessure alleen de eerste helft speelde, verzuimde te scoren. Thomas Lempicky deed dat namens de bezoekers wel. Omdat Dodewaard vanaf het begin 1 op 1 speelde, was Robin Braster al snel gewisseld, om zo het mannetje tekort op het middenveld te kunnen compenseren.

Na de rust was het Dodewaard, wat bij tijd en wijlen Lunteren overklaste. Jordan van Elst, Gertjan Budding en weer Lempicky scoorden de 0-2, 1-3 en 2-4. Via Gert Jan van de Kraats en Rick Degenaar spartelde Lunteren nog wat tegen. Als de bezoekers wat zorgvuldiger waren geweest, had men met een monsterscore terug naar de Betuwe kunnen gaan.

,,Door het verlies missen we nu de aansluiting'' weet Van de Fliert. ,,Het is inderdaad een beroerd jaar geweest. Na de winterstop hebben we nog negen wedstrijden om nog wat recht te zetten.''