Blauw Geel wisselt stuivertje met FC Horst

11 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel heeft stuivertje gewisseld met FC Horst. De Edenaren wonnen de wedstrijd tegen FC Horst verdiend met 1-2. Door die uitslag staat Blauw Geel nu op de derde plek.

Trainer Martin Laamers mocht zijn ploeg door een in het duel tegen AVW '66 ontvangen gele kaart niet coachen. Dat deed nu Eelco Harms. De Edese ploeg kan door de winstpartij met een rustig gemoed overwinteren. Over en weer hadden de twee elftallen kansen om de score open te breken. De rust ging in met een 0-0 stand.

In de tweede helft speelde FC Horst een stuk agressiever en was veelvuldig in de aanval. Dat leidde tot een uitval van Blauw Geel via Gauthier Mulala. Hij legde de bal breed op Mark van de Weerd, die de bal gericht met de binnenkant van de voet in de kruising mikte: 0-1.

Voor de thuisclub was het nu alles of niets. Tien minuten voor tijd kopte Mark Pluim de gelijkmaker: 1-1. Meteen daarop schoot Mark van de Weerd net naast. Het leek een gelijkspel te worden. Drie minuten voor tijd ging Van de Weerd goed door en gaf een krullende voorzet op het hoofd van Sabri Yöney, die net in het veld was gekomen voor Danny Burgerhoudt: 1-2

Doelpunten: Mark van de Weerd 0-1; Mark Pluim 1-1; Sabri Yöney 1-2.