Ook DUNO kan SDS '55 niet stoppen

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Niets of niemand lijkt SDS’55 te kunnen stoppen op weg naar de titel in de vierde klasse B. De Wekerommers wonnen opnieuw. Ditmaal werd DUNO aan de zegekar gebonden: 0-4. In een leuke wedstrijd waarin beide ploegen wilden voetballen, waren de bezoekers uiteindelijk de sterkste. DUNO had misschien nog wel meer kansen, maar moest toezien hoe SDS’55 veel effectiever was. ,,Weer een goede wedstrijd’’, oordeelde SDS’55-trainer Eddy Morren na afloop. ,,We zijn inmiddels over de helft en hebben nog geen punt laten liggen. Dan ga je inderdaad stilletjes aan de titel denken.’’

door Wouter Erkens

In een gelijkopgaand duel was uiteindelijk de 0-2 vlak voor rust de doodsteek voor DUNO. Na een half uur spelen had Michiel Jansen zijn ploeg al op een 0-1 voorsprong gezet. In de laatste minuut van het eerste bedrijf maakte Hans Bisdonk een overtreding in het strafschopgebied op Michiel Jansen: penalty. Aanvoerder Jos van Harten liet het buitenkansje niet onbenut, waardoor de gasten met een comfortabele 0-2 voorsprong konden rusten.

Na de thee bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd, maar opnieuw de doelpunten voor SDS’55. DUNO-trainer Peter van den Borden had zich wat anders voorgesteld van de wedstrijd. ,,Ze hebben gewoon een sterk collectief, maar het is niet eens een heel goed voetballende ploeg’’, vond Van den Borden na afloop. ,,Je ziet dat zij koploper zijn en dat het meezit. Ze waren een stuk effectiever dan wij.’’

'Concurrentie'

Twintig minuten voor het einde gooide opnieuw Michiel Jansen de wedstrijd in het slot: 0-3. De eindstand kwam van de voet van invaller Marco Bouw, die nog geen vijf minuten binnen de lijnen stond. Morren wil zich liever nog niet uitspreken over de titel, maar weet ook dat het kampioenschap steeds dichterbij komt. ,,We zijn alweer op de terugronde en pakken DUNO nu voor de tweede keer’’, blikte de coach terug. ,,Als we van zulke ploegen blijven winnen, wordt het gat met de concurrentie alleen maar groter.’’

Collega Van den Borden baalde van de wedstrijd: ,,Jammer dat we de kansen niet afmaken. Dan had SDS’55 het vandaag zeker niet zo gemakkelijk gehad’’, oordeelt de Oosterbeker die ook nog Jeroen Blijjenberg en Joost Jansen zag uitvallen met blessures.

SDS’55 speelt volgende week nog thuis tegen Wageningen, als het weer het toelaat. DUNO kan winterstop gaan houden en zich opmaken voor de tweede competitiehelft.