BDV sluit damjaar af met overwinning

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - In de zevende ronde van de Nationale Competitie won het landelijke team van de Bennekomse Damvereniging met 13-7 van DV VB! 4 uit Huissen. Opvallend was dat de wedstrijd al om precies 16.00 uur afgelopen was. Het was de eerste einduitslag deze middag van alle 66 wedstrijden in de Nationale Competitie.

Het ging op deze middag gemakkelijk voor de Bennekommers. Waar BDV dit seizoen meestal in de eindfase wegloopt van de tegenstander, was vandaag het begin uitstekend. Alex van Harn won al na tien (!) minuten door een eenvoudige damcombinatie. Frappant was dat hij twee weken geleden op dezelfde manier zijn partij won. Willem Stunnenberg was grieperig, maar dat weerhield hem er niet van om een snelle overwinning te boeken.

Coen Bommel won van één van de drie (!) Aleven-zusjes, toen Lisa Aleven na een goede partij een slechte zet deed. Hans Robben speelde remise, nadat zowel hij als zijn tegenstander overzagen dat een lokzet van Hans niet goed was. Invaller André van Steenbergen bouwde door zijn overwinning de voorsprong uit naar 9-1.

Gerrit Stunnenberg verloor voor de eerste keer dit seizoen, maar dat was tegen niemand minder dan Alex Mathijsen, de speler met de hoogste rating in deze klasse. Gerrit Alink en Annemieke Stunnenberg speelden beiden remise tegen de andere twee Aleven-zusjes, Lotte en Tessa. Daarmee was de overwinning voor BDV een feit.

In de laatste twee wedstrijden kwamen Johan de Haas en Frans Lamers ook remise overeen met hun tegenstanders. Eindstand 13-7.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie