DES biedt landskampioen goed tegenstand

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het eerste tiental van DES speelde tegen de landskampioen Stigt Thans uit Schiedam. Dit zwaar gesponsorde team is de afgelopen twee jaar kampioen van Nederland geworden. Het Lunterse tiental hield tot vier uur spelen de kampioen op 0-0.

De eerste vijf partijen hierna eindigden allen in remise. Ronald van de Beek, Evert van de Pol, Marcel Monteba, Erwin van Hierden en Henk Klarenbeek zorgden voor de vijf punten. Klarenbeek deed dat tegen de oud-wereldkampioen Gantwarg,

Hierna vond Stigt Thans het wel genoeg en werden er vier voordelige standen in winst omgezet. Arjen Timmer, Hermen Kroesbergen, Daniël Merkus en Aldert van Eck moesten de punten inleveren bij hun tegenstanders. Invaller Wijnand Voskuil zorgde nog voor een persoonlijk succesje door remise te spelen tegen Peter van de Stap.

Na de vooral leerzame ontmoeting tegen de grootmeesters van Stigt Thans, kan DES zich nu richten op de volgende tegenstander: Dammers uit Oost.

Het tweede tiental van DES speelde 10-10 remise bij Raes 1 uit Maastricht. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd met weinig winstpartijen. Edwin Loozen won als enige de partij. Vervolgens waren er acht remises. Jacco Bos was de pechvogel door in een slagzetje te lopen.

DES 3 speelde een leuke wedstrijd tegen de koploper WSDV 3, die uiteindelijk in een 7-13 zege resulteerde voor de Wageningers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie