Handballers Reehorst bevestigen koppositie tegen Cometas

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De handballers van HV Reehorst hebben een van hun concurrenten, Cometas, met een gevoelig verlies teruggestuurd naar Leeuwarden. De Edenaren wonnen gedecideerd met 23-16.

Het succes van Reehorst wordt steeds breder gedragen door de hele groep van veertien spelers, die zaterdag allemaal aan bod kwamen.

De verdediging sloot als een huis met de jeugdige uitblinkers als Tim Lumenta en Daniel Laverman, die sterk op de voeten staan en geen meter meegeven.

Aan het hoofd van de verdediging staat dan de flegmatieke Bert Willemsen, die een ijzersterk seizoen draait en natuurlijk 'Hagenees' Ferry van Leent, die meestal de tweede helft het doel verdedigt en altijd met veel spektakel.

De eerste helft verliep zodoende gunstig, want meestal neemt Reehorst genoegen met een gelijkopgaande situatie tot licht voordeel. Opvallend zaterdagavond was het sterke optreden van Rene Looijs, die deze zomer van Duiven naar Reehorst overkwam en steeds beter zijn draai gaat vinden en in de eerste helft tweemaal fraai scoorde.

Na de russtand van 12-10 denderde de Reehorst trein over de Friezen heen met klasse doelpunten van Jeff de Quay en Korneel van ’t Land en natuurlijk een break van Michael van de Berg.

Na twintig minuten kwam Cometas nog even terug tot drie doelpunten verschil, maar sterk optreden van Jos Boers en De Quay resulteerde in een 21-16 en het mooiste doelpunt moest nog komen.

Linkeropbouwer Robbert van Oel speelde fraai de cirkelspeler aan (Jos Boers), deze kaatste de bal terug naar Van Oel, die de invliegende Jeff de Quay op maat bediende. De Quay knalde de bal achter de keeper van Cometas, gevolgd door een open doekje van het publiek. Handbal om van te smullen dus op zaterdagavond.

Scores: Jeff de Quay 6x, Jos Boers 5x,Tim Lumenta, Remco van Dijk, Mike vd Berg, Rene Looijs 2x, Robbert van Oel, Josha Sietsma en Martijn de Wit 1x.