Spannende robotfinale in Ede

14 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de vierde keer vond afgelopen vrijdag de regionale finale van First Lego League in Technocentrum de Vallei in Ede in plaats. Twaalf teams uit de regio streden om een plaats in de Benelux-finale op zes februari.

Onder begeleiding van een docent ontwierp en programmeerde elk scholierenteam een robot. Ze gebruikten daarbij het Lego Mindstorms tm System met Robolabs software. De missie die ze dit jaar kregen was 'smart move'.

De snelwegen raken verstopt en de olieprijzen rijzen de pan uit. De teams moesten de verschillende transportmogelijkheden onderzoeken en zelf zoeken naar een zo efficiënt mogelijke oplossing voor de vervoersproblematiek.

De geprogrammeerde robot moest uiteindelijk allemaal opdrachten uitvoeren, waarbij er door de jury onder andere gelet werd op de programmering, de uitvoering en de samenwerking in het team onderling. Ook heeft elk team een presentatie over mobiliteit moeten maken. Deze werd ook door de jury beoordeeld.

Wereldwijd doen ongeveer zeventigduizend kinderen uit 32 landen mee aan deze internationale robotwedstrijd. 'De Bergverzetters' uit Amersfoort zijn de gelukkigen die doorgaan voor de Benelux-finale.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie