Zeer grote brand bij bedrijf in Ede (update)

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij een bedrijf aan de Neonstraat op industrieterrein Kievitsmeent in Ede heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand gewoed. De eerste melding kwam rond 03.30 uur bij de brandweer binnen en al snel werd de brand opgeschaald via middelbrand en grote brand naar zeer grote brand.

Ter plaatse was brand ontstaan in een loods met afval op het terrein van Van Harten Transport. Naast de korpsen van Ederveen en Ede heeft ook de brandweer van Veenendaal assistentie verleend. Naast acht blusvoertuigen en diverse manschappen heeft de brandweer ook twee hoogwerkers ingezet om de brand te bestrijden.

Rond 05.00 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Een deel van de betreffende loods is door de inzet van de brandweer gespaard gebleven. Het andere deel, waarin (sloop)afval lag opgeslagen, is door de brand zwaar beschadigd. De nabluswerkzaamheden zullen naar verwachting nog enkele uren in beslag nemen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto's: Arjen van den Berg / www.112-incidenten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie