Koude drukte

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

Kopenhagen lijkt deze dagen het middelpunt van de wereld. In de Deense hoofdstad gaat het er warm aan toe, want de opwarming van de aarde staat daar centraal. Politici uit alle hoeken van de wereld proberen hier te redden wat er te redden valt, om een catastrofale apocalyps te voorkomen.

Intussen slaat de winter toe en is er weinig te merken van het broeikaseffect. Zelfs ‘De kleine zeemeermin’, die op een rots in de haven van Kopenhagen zit, heeft al gevraagd om een dikke jas, want ze heeft weinig om het lijf. De temperaturen dalen ver onder het vriespunt. Het is zo koud geworden dat sommige wetenschappers zelfs vrezen voor een nieuwe ijstijd.

Misschien is deze vorst wèl een voordeel voor al die zielige geiten die ten prooi vallen aan de Q-koorts. Stuur ze nu naar buiten en de koorts daalt subiet. En ook het inbrekersgilde krabt zich nog eens achter de oren of ze de kou zal trotseren.

Gelukkig maar, want de Edese politie verklaart dat het eind december vaste prik hoogtijdagen zijn voor deze trieste figuren. De dienders zelf zullen in elk geval, met een extra warme borstrok en een lange onderbroek, paraat zijn om de dieven ter plekke in de bontkraag te grijpen.

Intussen stijgt de spanning in Kopenhagen met klimaatactivisten tot het kookpunt. Zeker als straks de ‘top’ van elk land nog ten tonele verschijnt, wordt het spannend. Voordat je het weet krijgt Balkenende een miniatuurtje van de Dom van Utrecht naar z’n hoofd geslingerd. Ik vrees echter dat wij niet warm of koud worden van die koude drukte.

Het water moet eerst tot aan de lippen stijgen. Oké...daar kun je op wachten.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie