Lokale Omroep Ede wil meer subsidie en één nieuwsredactie

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Stichting Lokale Omroep Ede (LOE) wil met meer subsidie van de lokale overheid een nieuwe koers gaan varen. Dit blijkt uit het meerjarenbeleidsplan dat wethouder Evert van Milligen van de organisatie woensdag overhandigd heeft gekregen. Eén nieuwe redactie gaat een centrale rol spelen voor tv, radio en internet.

Van Milligen ontving het plan, dat de titel 'De tijd vooruit' draagt, uit handen van omroepvoorzitter en oud-wethouder Gijp van Soest. Het beleidsplan gaat over de periode 2010-2014.

Tijdens een presentatie in kunstencentrum Cultura in Ede lichtte Van Soest de ontwikkelingen van de omroeporganisatie toe. In deze nieuwe lijn wil de lokale omroep de media tv, internet en radio meer neerzetten. De omroep en de gemeente gaan hand in hand, stelde Van Soest. De lokale omroep krijgt momenteel al subsidie, maar onderdeel van het plan is om deze subsidie te verhogen. De omroep moet als basis een vrijwilligersorganisatie blijven, maar voor de continuïteit moet er gebruik gemaakt worden van betaalde krachten. Dit om een dagelijkse nieuwsvoorziening te waarborgen.

De omroep streeft ernaar om dagelijkse nieuwsprogramma's op tv, radio en internet te hebben. Hiervoor moet een zogenoemde centrale nieuwsredactie de kern gaan vormen. Eén redactie waar al het nieuws binnenkomt en waar het vervolgens over de verschillende media verspreid kan worden.

In zijn dankwoord zei wethouder Van Milligen dat hij het een sympathiek plan vindt, maar dat de gemeenteraad er uiteindelijk over gaat. Hij prees de professionaliteit van het plan en het zelfvertrouwen van het bestuur. Men was namelijk al met het schrijven van het plan begonnen, voordat de omroep de nieuwe zendmachtiging binnen had.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie