Kerstman en muziek in Lunteren

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een heuse kerstman sjouwde zaterdagmiddag door de Dorpsstraat in Lunteren. Het was de tweede editie van 'Lunteren in Kerstsfeer', een evenement dat plaatsvond in het hart van het dorp. Meer dan 75 vrijwilligers, middenstanders en andere bedrijven maakten dit mogelijk.

'Lunteren in kerstsfeer' stond bol van aktiviteiten. Er was een muzikaal programma op het Nieuwe Erf, met onder anderen Interkerkelijk koor Together, duo Onnink, kinderkoor de Horizon onder leiding van Henriëtte Broekman, Notaris Pippeling & zijn malle Dingetje. Bovendien konden liefhebbers luisteren naar een mooi verhaal van Louis Fraanje van de Jac.Gazenbeekstichting.

Toetie, het dweilorkest van Lunteren liet ook van zich horen. Tussendoor verzorgde Joost van Dijk de muzikale omlijsting. Tijdens het wisselen van de optredens brachten J. van Dijk en de 'Dijkblaozers' mooie klanken ten gehore op hun eigengemaakte midwinterhoorns en hun alpenhoorns.

Saté

Verder konden de kinderen zich vermaken in de tent met knutselen en kerstbakjes maken. Ook konden de kinderen pony rijden op de pony's van de familie Franken, die tevens een levende 'kerststal' mee naar Lunteren nam. Om 18.00 uur was er weer een lampionnenoptocht die onder begeleiding van midwinterhoornblazers en onder toeziend oog van onze veldwachter Jan de Schrik, richting de Honskamp vertrok, om daar de ouderen een kerstbakje aan te bieden.

Voor de inwendige mens werd gezorgd. In de cateringtent op het Nieuwe Erf en in de Dorpsstraat stonden stands met eten en drinken. Ook de scouting stond daar met saté, waarmee gelijk het doel gesteund wordt, want de netto opbrengst is voor Scouting Lunteren. Hun 'houten hes' aan de Boslaan brandde op 30 april geheel af. De scouting presenteerde zich op het Nieuwe Erf, waar zij kinderen broodjes lieten bakken en lieten zien wat je allemaal met hout en touw kan doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie