Verdachten ontvoering Hanna blijven in voorlopige hechtenis

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE / ARNHEM - De twee verdachten van de ontvoering van de 7-jarige Hanna Donkersteeg in april van dit jaar, moeten tot 8 maart wachten op de inhoudelijke behandeling van hun rechtszaak bij de rechtbank in Arnhem. De mannen uit Dordrecht en Amersfoort, beiden 28 jaar oud, wordt ontvoering, verkrachting en/of ontucht en een reeks berovingen ten laste gelegd. De verdachten blijven in voorlopige hechtenis.

Het 7-jarige meisje werd op 7 april ontvoerd bij de Edese Ontmoetingskerk. De twee daders werden de volgende dag op een camping in Brielle aangehouden. Daar werd ook het slachtoffertje teruggevonden. Vermoedelijk wilden de mannen losgeld eisen.

Medisch

Tijdens de pro forma-zitting bij de Arnhemse rechtbank bleek dat de Dordrechter bekent dat hij ontucht met het meisje heeft gepleegd. De Amersfoorter ontkent in alle toonaarden. Artsen die aan het onderzoek meewerkten zijn er niet over uit of het meisje ook verkracht is.

De Arnhemse rechtbank besloot voorlopig geen opdracht te geven voor een medisch onderzoek. Tot maart worden er nog acht getuige-deskundigen gehoord. Als hun verklaringen daartoe aanleiding geven, komt er alsnog een onderzoek op basis van het medisch dossier. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie