Amnesty 'poetst de olievlekken weg'

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Amnesty International hield donderdag een fakkelwake bij station Ede-Wageningen voor hun actie 'Poets de olievlekken weg'. Met deze actie wil Amnesty aandacht vragen voor de mensenrechtenschendingen in de Nigerdelta in Nigeria.

Met fakkels in de hand stonden vrijwilligers van Amnesty klaar om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen voor hun petitie. De petitie is bedoeld voor alle oliemaatschappijen. Amnesty roept hen op een einde te maken aan de slechte situatie voor de inwoners van de Nigeriaanse regio. Dit omdat hier door de oliemaatschappijen veel milieuvervuiling, zowel in de grond, lucht als in het water is en wordt veroorzaakt. Dit heeft zowel armoede als gezondheidsproblemen tot gevolg voor de lokale bevolking.

Het grootste deel van de voorbijkomende menigte gaf graag gehoor aan de oproep een handtekening te zetten. ,,Is het alleen maar even simpel een handtekening zetten?'', vroeg een voorbijganger. ,,Geen probleem.'' Bovendien konden de mensen gratis een paar schoonmaakhandschoenen mee nemen.

Verspreid door het hele land werd deze actie gehouden.

* Meer informatie over Amnesty International en online de petitie tekenen: www. amnesty.nl .

foto:

Vrijwilligers van Amnesty stonden donderdag met fakkels bij station Ede-Wageningen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie