Extra geld voor binnenklimaat basisscholen

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede gaat extra geld uittrekken voor een beter binnenklimaat op basisscholen. Zij krijgt hiervoor ook een subsidie van de rijksoverheid.

De laatste jaren blijkt dat het binnenklimaat in veel basisscholen te wensen over laat. Het gaat hierbij om niet goedwerkende verwarmingen en airconditioningsystemen. Dit punt staat nationaal hoog op de agenda. Daarom stelt de overheid in Den Haag per gemeente een rijkssubsidie beschikbaar. Voor Ede is dit ruim acht ton, wat 60% van het totale budget bedraagt. De overige 40% moet de gemeent zelf bijeenbrengen. Voor gemeente Ede betekent dit dat er ruim vijf ton op tafel moet komen.

De gemeente Ede heeft al laten weten dat het budget niet hoog genoeg is om alle basisscholen te kunnen helpen. Daarom wordt er nu eerst onderzocht hoeveel en welke scholen er geholpen kunnen worden met het budget dat er ligt. Uiteraard wordt er ook gekeken welke scholen de hulp het hardst nodig hebben. De gemeente ziet de rijkssubsidie wel als een impuls en een kans om het binnenklimaat van basisscholen aan te pakken.

Het voortgezet onderwijs hoort niet bij deze regeling. Daarvoor is een aparte maatregel getroffen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie