Drie sterren voor veiligheid Ede Centrum

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Ede Centrum' ontvangt maandag als eerste in de provincie Gelderland de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Deze ster staat voor de mate waarin Ede Centrum er in geslaagd is voor zowel het winkelpersoneel als voor de bezoekers een veilige binnenstad te bieden.

Na het doorlopen van een kritisch onderzoek door een onafhankelijk keuringsinstituut en deelname aan het project KVO heeft Ede Centrum de derde ster verdiend. Centraal in het project staat het veilig verblijven en ondernemen in Ede Centrum. Onder leiding van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel heeft de Stichting Binnenstadsmanagement Ede intensief samengewerkt met een aantal gemeentelijke diensten en partijen, zoals Beheer, Toezicht, Politie en Brandweer.

Verlichting

Op een groot aantal punten is gewerkt om de bestaande situatie te verbeteren. Zo werden er verschillende maatregelen genomen rondom de straten, zoals verlichting, camerabeveiliging en graffitiverwijdering. De ondernemers in het centrum hebben hard gewerkt om hun winkels veiliger te maken. Zo zijn er BHV -en veiligheidscursussen gegeven aan personeelsleden en deden veel ondernemers mee aan de veiligheidsscan van hun bedrijf of winkel. Preventie is het sleutelwoord en hier is op alle fronten veel aandacht aan geschonken.

Nu de derde ster behaald is, is het zaak deze ook te behouden. Alle betrokken partijen zullen er gezamenlijk aan moeten werken om Ede Centrum veilig te houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie