VVD wil naamgeving station Ede-Veluwse Poort

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De fractie van de VVD wil dat station Ede-Wageningen de nieuwe naam Ede-Veluwse Poort krijgt. Dit naar aanleiding van de naamgeving Veluwse Poort voor het nieuwbouwproject dat in Ede-Oost (defensieterreinen en voormalige Enka-fabriek) zal plaatsvinden.

Tijdens de commissie ruimtelijke ontwikkeling van november heeft VVD raadslid Dick de Groot een presentatie gehouden, waarin hij zijn ideeën liet zien, hoe Ede er over 25 jaar uit kan komen te zien. Een van de ontwikkelingen van Ede Oost is het ontwerpen van een nieuw station en de daarbij behorende spoorzone. De Groot ging tijdens de commissievergadering in op de nieuwe naam van Ede Oost, die na donderdag tijdens de raadsvergadering Veluwse Poort zal worden genoemd.

In zijn presentatie kwamen 'Le Grande Arche' uit Parijs en het station van Luik (ontworpen door de beroemde Spaanse architect Calatrava) ter sprake, om als inspiratie te dienen voor het ontwerp van het nieuwe station van Ede. Uitgangspunt van zijn verhaal was dat de reiziger ook daadwerkelijk door een poort moet kunnen gaan. In het plan van Dick de Groot moet het station over het spoor gebouwd worden, zodat tienduizenden reizigers dagelijks door die Veluwse Poort gaan.

Nu Ede aan de vooravond staat van grote ruimtelijke ontwikkelingen, is het raadslid van mening dat het station Ede-Wageningen, wat hem betreft wel Station Ede-Veluwse Poort genoemd mag worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie