Bizznizz@school houdt multicultureel feest voor weeshuis (+ video)

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De eindexamenleerlingen van Het Streek, locatie Amsterdamseweg, afdeling Bizznizz@school hebben dit weekend een multicultureel schoolfeest gehouden. Met de opbrengst hiervan steunen zij een weeshuis in Marokko.

Deze feestavond was gevuld met optredens van eigen leerlingen met: zang, dans en muziek. Er waren optredens van een rapper, een breakdancer en een doldwaze modeshow, waarbij niet alleen traditionele kledij uit allerlei culturen werden geshowd, maar liepen er onder meer twee zeer bejaarde docenten, een krantendame, Ma Flodder en een bruidspaar mee. Een van de docenten trad op met een act van Najip Amhali. Tijdens het feest verkochten de leerlingen allerlei zelfgemaakte hapjes en drankjes uit verschillende landen, waaronder: oliebollen, hot dogs, broodjes shoarma en Turkse lekkernijen.

,,Het was een fantastische avond. Ik ben ontzettend trots op mijn leerlingen'', aldus mevrouw C. te Kloeze mentor van deze 26 leerlingen. ,,Ze hebben laten zien, dat ze met elkaar kunnen organiseren, improviseren, presenteren, administreren, creëren, maar bovenal hebben ze laten zien waar een multiculturele klas toe in staat is als ze elkaar steunen en respecteren.''

Een deel van de opbrengst gaat naar een weeshuis in Marokko, Village of Hope. De organisatie heeft het geld hard nodig om de kinderen een goede toekomst te kunnen geven en om een nieuwe school te kunnen bouwen (http://www.voh-ainleuh.org/nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie