Wethouder niet blij met afhaken ontwikkelaar Parkweg

18 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wethouder Simon van de Pol is niet blij dat Kuipers Real Estate afziet van nieuwbouw van zijn panden op de Kop van de Parkweg. De ontwikkelaar heeft dit dinsdag laten weten, omdat het gemeentebestuur afziet van ontwikkeling van de gehele Kop van de Parkweg.

Onlangs besloot de gemeenteraad om niet de hele verpauperde 'kop' ineens aan te pakken, maar alleen de panden die in haar eigen bezit zijn. De projectontwikkelaar is duidelijk teleurgesteld dat het oorspronkelijke plan om de gehele 'kop' te vernieuwen, na zes jaar onderhandelen, niet doorgaat. De ondernemer verklaarde in de brief aan het college dat zij haar panden, die nog niet verhuurd zijn, opnieuw gaat verhuren en wil daarbij wel gebruik maken van subsidieregelingen voor het opknappen van de gevels van de panden.

Wethouder Simon van de Pol: ,,De brief van Kuipers valt niet in categorie versnelling van ontwikkeling. Ik ben niet blij. Dit is een zeer belangrijke partner aan de Parkweg met een flink aantal eigendommen. Het is een illustratie waarom de vernieuwing van de Kop van de Parkweg zo lang duurt." Het heeft volgens de wethouder alles te maken met geld. Hij laat zich echter niet uit het veld slaan. Een meerderheid van de gemeenteraad ging donderdag akkoord met de kaders voor de ontwikkeling van de Kop van de Parkweg. Bovendien werd ook een voorstel van de ChristenUnie door een meerderheid gesteund om de vaart er toch in te houden, ondanks deze tegenslag. Daarin staat dat het gemeentebestuur uiterlijk 1 oktober volgend jaar een beeldkwaliteitsplan en stedenbouwkundig plan presenteert. De vraag is wat er gebeurt als Kuipers voet bij stuk houdt. ,,In de brief van Kuipers zitten ook openingen. We gaan de komende maanden volop in gesprek. Als Kuipers dwars blijft liggen, dan gaan we op zoek naar een andere ontwikkelaar. Die hebben we nu nog niet op het oog."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie