De Kroonschijf haalt uit

19 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Kroonschijf luidde met een fantastische 11-5 overwinning het jaar 2009 uit. Het nog zonder puntverlies zijnde ONASV uit Nunspeet werd de dupe van de Edese dadendrang. Omdat De Kroonschijf eerder één punt liet liggen tegen de andere titelkandidaat BSDV-1 uit Barneveld, was winst noodzakelijk.

De Kroonschijf liet er geen gras over groeien. Het deelde onmiddellijk de eerste rake klap uit. Binnen het uur wist Piet Postema (bord 8) zijn tegenstander voor onoplosbare problemen te stellen. Onverwacht werd het gelijk. Het was eerste bord speler Frans Elbertsen die zijn opponent moest feliciteren. Maar De Kroonschijf kwam daarna op toeren. Eerst wist Peter Hoogteijling, die dit seizoen opnieuw laat zien van grote waarde te zijn voor het team, te winnen.

De pas 14-jarige Arwin Lammers (bord 5) bouwde de voorspong uit. In een hele mooie partij wist Arwin zijn tegenstander positioneel weg te spelen. Lammers die dit seizoen het team van de Kroonschijf is komen versterken, liet zien dat hij van steeds grotere waarde wordt. Nadat Evert Jochemsen (bord 3) remise behaalde, wist Valkenburg (bord 4) het negende en beslissende punt binnen te halen. Aart Jochemsen (bord 6) had een vervelende avond. Zijn tegenstander had er blijkbaar niet zoveel zin in, want elke keer ruilde hij af als dit mogelijk was. Aart had al een keer remise aangeboden, maar dit werd afgeslagen. Toen de nederlaag voor ONASV een feit was, ging zijn tegenspeler als nog akkoord.

Ook Wim Lammers (bord 7) bood zijn tegenstander remise aan, omdat de overwinning een feit was. Deze wilde de nederlaag draaglijker maken en speelde (te) lang door. Lammers versimpelde de stelling waarna remise onontkoombaar was. De Kroonschijf blijft op titelkoers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie