Harskampse drankrijder verspeelt rijbewijs

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 19-jarige automobilist uit Harskamp heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs verspeeld omdat hij beschonken achter het stuur zat.

Agenten zagen de man even na middernacht over de Bunschoterweg in Ede rijden. Daarbij viel op dat de bijrijder met zijn zitvlak half uit de auto hing via het portierraam.

Toen de bestuurder ook nog door rood reed op de kruising met de Rijksweg N225 werd hij aan de kant gezet. Agenten roken dat de Harskampse bestuurder gedronken had en namen hem mee naar het politiebureau.

Daar bleek dat hij ruim drieënhalf keer zoveel gedronken had dan is toegestaan. De Harskamper kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Justitie beslist over de teruggave van het document.

Een 24-jarige Edenaar was in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 december hetzelfde lot beschoren. Hij werd bij een routinecontrole op de Molenstraat in zijn woonplaats betrapt een promillage van ruim vier keer de toegestane hoeveelheid. De man trok de aandacht van de politie omdat hij harder dan normaal reed.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie