Vrijwilligers brandweer Ede en Bennekom onderscheiden

22 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - E.M. Maessen (56) en R. Quint (55) zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap heeft hen maandag de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding. Dat gebeurde ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van de brandweer op de brandweerkazerne in Ede.

Beide Edenaren hebben zich langdurig en op intensieve wijze ingezet voor de plaatselijke brandweer. De door hun verrichte vrijwillige activiteiten zijn van grote waarde voor de samenleving.

Maessen is naast zijn functie als machinist bij de Nederlandse Spoorwegen al bijna 40 jaar actief als vrijwilliger bij de brandweer Ede-Centrum. Hij was vrijwillig officier in de functie van Adjunct Hoofdbrandmeester en werd later Hoofdbrandmeester. Daarnaast is de Edenaar bestuurlijk actief als penningmeester voor de jeugdbrandweer Ede. Ook heeft hij verschillende functies vervuld binnen het bestuur van de personeelsvereniging van de brandweer Ede-Centrum. Als officier heeft hij zich ingezet voor de opvang van brandweerpersoneel na traumatische gebeurtenissen.

Quint is zelfstandig ondernemer van opleiding- en oefencentrum Erqu Bedrijfshulpverlening. Daarnaast is hij ruim 31 jaar bij de vrijwillige brandweer Bennekom. Al enkele jaren is hij sectiecommandant van dit korps in de functie van onderbrandmeester. Vanuit deze functie is de Edenaar ook als vrijwilliger actief bij diverse activiteiten in Bennekom ter gelegenheid van de jaarlijkse Vlegeldag en Koninginnedag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie