Zomer of winterbanden boerenkar SDS

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

Met de fraaie derde plaats van afgelopen seizoen, leefde Bennekom eigenlijk boven haar stand. Toen zat ook alles mee. Nu een half jaar later is de voorlaatste positie ook niet de stek waar de Eikelhofbewoners thuis horen. Een golf van blessures, maar ook vormverlies van veel spelers was een oorzaak. Toch kan gezegd worden dat de top van het rechterrijtje de plek is waar Bennekom thuis hoort. En dat is helemaal geen schande. Want de positie op de ranglijst wordt ook mede bepaald door het budget. En als dat nog in de zelfde orde van grootte was geweest van een paar jaar geleden, dan hadden een Ruben de Goede en Wouter Lamers gewoon bij Bennekom gespeeld. En had Mamoudou Kaba wellicht niet de beslissing genomen te vertrekken naar Spakenburg.

DTS, Blauw Geel en Fortissimo gaan voor prijs. EDE - Op de vraag of we volgend seizoen Bennekom tegen DTS Ede in competitieverband krijgen, en zo ja in welke klasse, kan nu met het ingaan van de winterstop nog geen antwoord worden gegeven. Wel is het een mooie gelegenheid de prestaties van deze twee clubs, maar ook van de tien andere Edese voetbalverenigingen, te analyseren.

door Wim van Kessel

De situatie bij DTS Ede is net andersom. Vorig jaar werd de winterstop onder de rode streep ingegaan. Pas op de laatste speeldag tegen SDV Barneveld werd het eersteklasserschap veiliggesteld. Nu na winst tegen opnieuw de Barnevelders is DTS ‘herbstmeister’. Mede door de komst van een aantal nieuwe spelers, is DTS in mentaal en fysiek opzicht gegroeid. Ook is de selectie dermate groot, dat afwezige spelers moeiteloos vervangen kunnen worden. Als Eric Speelziek er in slaagt de bankzitters te tevreden te houden, mag het geen enkel probleem zijn bij de eerste vier te eindigen. Zo’n klassering is door de versterkte promotie al voldoende voor de hoofdklasse.

Na een wat moeizaam begin, bewijst het talentvolle Blauw Geel’55 mentaal sterk genoeg te zijn ook mindere wedstrijden te winnen, of zich terug te vechten uit een achterstand. Dat resulteert in een voorlopige derde plaats. En dan doe je dus mee om de prijzen.

Aanvoerder Gert Jan Veldhuizen liet voor het seizoen weten met Advendo´57 hoger te willen eindigen dat de zevende plaats van het afgelopen seizoen. Dat zit er (voorlopig) niet in. Af en toe wordt het ‘koppie’ er niet bijgehouden. Dat kost onnodige punten. En weer een strijd tegen degradatie. Klassenbehoud is overigens wel verplicht aan de afscheid nemende Henry Kalk.

Over Lunteren kunnen we kort zijn: zwaar tegenvallend. Waar iedereen het had over een directe terugkeer naar de tweede klasse, staat men als negende geklasseerd. Hoewel de verschillen nog wel te overzien zien, zal men uit een heel ander vaatje moeten tappen wil men toch nog wat het seizoen willen maken.

Ook Otterlo, de andere derdeklasser, zit niet goed in haar vel. Trainer Arthur van Veldhuizen werd het slachtoffer. De spelers moeten zelf ook in de spiegel kijken. Want met de kwaliteiten binnen de selectie zou het spelen van promotie/degradatiewedstrijden met vierdeklassers, een blamage zijn. Men moet dus van die voorlaatste plaats af.

Na twee tobseizoenen, kent SDS’55 een topseizoen. De vraag is niet meer of de Wekerommers kampioen worden, maar wanneer. Het enige probleem wat er nog is of er zomer- of winterbanden onder de boerenkar moeten. Lars van Wikselaar gaf in het begin van dit seizoen aan ook met een boerenkar weer eens door het dorp te willen rijden. Maar dat zit er van geen kant in. Harskamp lijkt dit jaar op een dood spoor te zitten. De prestaties zijn teleurstellend. Ede/Victoria was vorig jaar nog het lachertje van de vierde klasse. Nu wordt men weer serieus genomen. En dat is een compliment aan de club. De middenmoot lijkt sportief gezien nu het maximale.

Onder aanvoering van super spits Jamal Bendadi is Fortissimo koploper in de vierde klasse. Omdat iedereen nu het gevaar Bendadi kent, zal de tweede seizoenhelft het ongetwijfeld lastiger worden. Promotie zou ook voor trainer Marco Rou een mooi succes zijn. Van de eerste seizoenhelft van de Boys kan moeiteloos een soap worden gemaakt. Alle betrokkenen doen er goed aan in de komende periode eens goed na te denken hoe het zover kan zijn gekomen. Misschien is wel de conclusie dat het nooit zover had mogen komen dat Etiënne Jansen uit eigen beweging was opgestapt.

Nadat tijdens de ramadan een honderd procent score was behaald, ging het bergafwaarts met FC Jeugd. Zowel binnen als buiten het veld was er onvolwassen gedrag. Met het duel tegen RVW als dieptepunt. Maar ook de vele andere rode kaarten geven stof tot nadenken. Net zoals het bestuurlijk optreden rond het duel tegen RVW.

Foto:

DTS Ede: Derde promotie in vijf jaar?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie