Negentien puppy's van Boerboel rashond met keizersnede ter wereld

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Wico Teeuw wist niet wat hem overkwam. Het record bij deze dierenarts uit De Klomp stond op twaalf, maar nu werd dit aantal opgeschroefd tot maar liefst negentien puppy's. De bijzondere Zuid-Afrikaanse Boerboel rashond van Nico en Jacqueline Henken uit Lunteren moest hierbij wel geholpen worden met een keizersnede.

Van de negentien viervoeters werd er één dood geboren, eentje bleek te klein en overleefde het later niet, terwijl een derde doodgedrukt werd door moeder teef, die zelf zeventig kilo schoon aan de haak weegt. Nu heeft Boemba dus nog zestien Boerboelletjes in haar mand, nog steeds een zeer aanzienlijk aantal.

,,Toen duidelijk was dat ze moest baren, merkten we dat dit te lang ging duren. De rest kwam niet en toen hebben we de dierenarts gebeld'', zegt Jacqueline. ,,Er kwamen er steeds meer. We zeiden al tegen elkaar: houdt dit nog op?'' aldus Marloes van Kranen van de dierenartspraktijk.

Boemba is twee en een half jaar oud en het is haar eerste worp. ,,Via bekenden die bij ons op het bedrijf komen, zagen we wat een Boerboel hond is. Dit dier is een goede waakhond en betrouwbaar. We hadden geen idee dat Boemba zoveel puppy's zou krijgen. Het was een grote verrassing. Als we ze verkopen zijn ze veel geld waard, zo'n 800 euro per stuk. De ouders hebben een stamboom'', verklaart Jacqueline.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie