Valleiders zetten vrijwilligers Zonnebloem in het zonnetje

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE / BENNEKOM / LUNTEREN - Businessclub De Valleiders (opgericht onder de naam Young Professionals Vallei) heeft zaterdag de vrijwilligers van de Zonnebloem in het zonnetje gezet. Twintig vrijwilligers van de afdelingen Ede/Lunteren en Bennekom vonden hiervoor afgelopen maand een uitnodiging op de deurmat.

De Zonnebloem is een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland .Het zijn de vrijwilligers die aandacht hebben voor mensen met een fysieke functiebeperking, zoals ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Belangrijke taak in hun functie is het afleggen van huisbezoeken.

,,Het zit in de kleine dingen waardoor onze gasten zo dankbaar zijn. Wij drinken bijvoorbeeld samen thee, wandelen samen in het bos. Juist door die kleine dingen kunnen onze gasten hun verhaal kwijt en krijgen zij de aandacht die zij verdienen. Natuurlijk kunnen onze gasten zich ook opgeven voor vakanties en gezellige Zonnedagen uit. Zo werd bijvoorbeeld afgelopen maand nog het kerstshoppen bij De Intratuin georganiseerd", aldus één van de vrijwilligers.

Vele vrijwilligers zetten zich al jaren in voor hun gasten. Daarnaast bestaat de Zonnebloem dit jaar alweer 60 jaar. Voor De Valleiders reden genoeg om nu eens de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Stamppotbuffet

Het werd een geslaagde dag. De vrijwilligers werden om 11.00 uur in Hoekelum verwelkomd. Er werd gestart met een uitgebreide rondleiding door het kasteel. Na de rondleiding konden de vrijwilligers en de leden van de businessclub genieten van een stamppotbuffet. De middag werd voortgezet met een informatiefilm over de Zonnebloem. Vervolgens gaf kandidaat-notaris Liesbeth van den Brink-Baggerman, tevens lid van de businessclub, nog een interessante lezing over de aankomende wijzigingen op het gebied van de erf- en schenkingbelasting.

De Valleiders vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn in de Valleiregio. Vanuit deze gedachte organiseerden zij ook dit jaar weer een sociale activiteit. Eerder hebben zij een diner georganiseerd voor inwonenden van de gemeente Ede die gebruik maken van de Voedselbank.

De businessclub komt eens per maand in kasteel Hoekelum bijeen om gezellig te ‘netwerken’. Deze bijeenkomsten worden bijvoorbeeld ingevuld met bedrijfspresentaties, professionele sprekers, trainingen en entertainment. De leden van De Valleiders wonen en werken in de Vallei-regio. Elke beroepsgroep wordt maar door één lid vertegenwoordigd, waardoor exclusiviteit blijft gewaardborgd. Tevens zijn de leden niet ouder dan 45 jaar. Ook voor het komende jaar zijn zij weer op zoek naar enthousiaste nieuwe leden. Lid worden? Info: www.devalleiders.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie