Nieuwbouw Streek stap dichterbij

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

Voor de 12.000 studenten in Ede is de gemeente Ede samen met de partijen in de onderwijswereld druk bezig een kenniscampus aan de Zandlaan te creëren. De partijen, waarvan de gemeente Ede overigens geen deel van uitmaakt, konden het niet tijdig eens worden over de prijs van een deel van de eigendommen van IPC+.

Verplaatsing FC Jeugd naar Hoekelumse Eng EDE – De aankoop van een perceel grond aan de Zandlaan van PTC+ opent de weg voor de verplaatsing van FC Jeugd naar de sportterreinen op de Hoekelumse Eng. Ook zijn de plannen van Het Streek om daar een compleet nieuw gebouw voor de vmbo-afdeling met een sporthal te concentreren een stap dichterbij. De vestiging van studentenhuisvesting op een ander deel van IPC+ gaat volgens wethouder Evert van Milligen vooralsnog niet door.

door Jan de Boer

Aan de overkant van IPC+, op het terrein aan de Zandlaan waar nu nog de Praxis zit, gaan Woonstede en Vitalis een gebouw voor vestiging van studenten neerzetten. ,,Daar komen appartementen voor studenten met een koppeling naar beschermd wonen. Studenten kunnen daar ook in de praktijk bezig zijn.”

Voor Het Streek betekent de gemeentelijke aankoop dat de vmbo-scholen in Bennekom en aan de Prins Bernhardlaan en de Amsterdamseweg in Ede samengebracht gaan worden. ,,De grond krijgen we over een half jaar in eigendom. Dan kunnen we aan de gang.” De sporthal is volgens Van Milligen primair bestemd voor de vmbo-scholen. ,,Maar we gaan ook kijken of we de sporthal voor het totale gebeuren kunnen gebruiken. Dat is ook belangrijk. Daarvoor moet er in het gebied een infrastructuur en allerlei voorzieningen komen.”

Een deel van de door de gemeente Ede aangekochte grond wordt tevens gebruikt voor de verplaatsing van FC Jeugd. ,,De club moet niet alleen weg vanwege de woningbouw. Qua faciliteiten past het daar ook niet meer. Het is niet meer van deze tijd,” vindt Van Milligen. Het lijkt allemaal door te gaan als door de bezuinigingen, die op komst zijn, niet een vette streep door de plannen wordt gezet. Als de Veluwe Poort (Ede-Oost) ontwikkelt wordt, zijn veel bewoners voor de beoefening van de sport aangewezen op het sportpark aan de Hoekelumse Eng, zo denkt men op het gemeentehuis. Evert van Milligen denkt dat het moment er nu is om alsnog te bekijken of de fusiebesprekingen van de voetballende verengingen weer opgepakt kunnen worden.

De fusiebesprekingen tussen Fortissimo en Ede Victoria staan al een tijdje op een laag pitje, omdat er vanuit de gemeente geen duidelijkheid gegeven kon worden. Dit omdat Ede de eigendommen van PTC+ nog niet had gekocht. Als het aan de wethouder ligt wordt FC Jeugd ook betrokken bij de fusiebesprekingen. ,,Nu de grond beschikbaar is, kun je meer doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie