Curves biedt dertig minuten fitness voor vrouwen

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Curves opent haar deuren op maandag 4 januari aan de Stadspoort 2A in Ede. Dit is een fitnessprogramma ontworpen voor de hedendaagse vrouw. Curves biedt een compleet trainingsprogramma in slechts 30 minuten, ,,wat altijd is in te passen in een dag''.

In tegenstelling tot conventionele fitnessapparatuur werken de Curves toestellen via een hydraulisch mechanisme waardoor het mogelijk is om binnen een half uur alle spiergroepen te trainen op een uiterst veilige manier. Van warming-up, krachttraining, cardiovasculaire training tot cooling-down en stretching.

,,Bij Curves voelen vrouwen die komen sporten zich prettig. Geen mannen, machogedrag en strakke pakjes. De opstelling van de toestellen is zodanig dat je ongedwongen met elkaar in contact komt en de gezellige muziek stimuleert om vooral in beweging te blijven. Daarnaast is er altijd begeleiding en word je gemotiveerd om zowel fysiek als mentaal het beste uit jezelf te halen. Een gezonder tussendoortje bestaat niet'', aldus een medewerker.

De korte tijdsduur van slechts een half uurtje en de flexibele openingsuren ‘er zijn geen vaste lesuren, je kunt komen wanneer je wilt’ zorgen dat iedereen Curves kan inpassen in een dag. Ieder moment van de dag is een goed moment om te sporten: ’voor of na het werk of tijdens de lunchpauze’. Curves verlaagt de drempel tot sporten aanzienlijk en maakt het voor iedereen gemakkelijk om sporten tot een gezonde gewoonte maken.

Geen zware gewichten

30 seconden ‘op’, 30 seconden ‘af’. Je traint 30 seconden op een hydraulisch toestel en herstelt dan 30 seconden op een tussenstation. Hierdoor combineer je cardio en krachttraining in één programma. Voor veel vrouwen is het trainen met zware gewichten heel onaantrekkelijk. Bij Curves doe je aan krachttraining zonder dat gedoe met gewichten. En dat is niet alleen leuker maar ook een stuk veiliger.

Jong of oud, slank of volslank, fit of minder fit, iedereen is welkom. Op de hydraulische toestellen bepaal je je eigen snelheid. Hoe fitter je bent, hoe sneller je werkt op de toestellen. Maandelijks wordt een figuuranalyse gedaan en worden de bereikte resultaten geëvalueerd.

Curves is een Amerikaans concept dat is uitgegroeid tot een wereldwijd succes met meer dan 10.000 vestigingen in 57 landen. Curves is in 2004 uitgeroepen tot de snelst groeiende franchise wereldwijd in de geschiedenis. Curves zit o.a. in Amerika, Canada, Zuid-Amerika, De Caribische Eilanden, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland, Schotland, Engeland, Spanje en Japan. In Nederland zijn nu 49 clubs open en er komen maandelijks steeds meer Curves bij. De meest actuele Curves informatie staat op www.curves.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie