Volle winst voor DTS Ede en Otterlo bij SDS zaalvoetbaltoernooi

28 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Op de eerste avond van de drieëntwintigste editie van het SDS zaalvoetbaltoernooi zijn na de eerste avond DTS Ede en Otterlo nog zonder puntverlies. In deze poule wordt het restant van de wedstrijden zaterdagochtend 2 januari 2010 gespeeld. De eerste twee ploegen plaatsen zich voor de kruisfinales.

DTS verscheen met veel A-junioren op de houten vloer van sporthal De Reehorst. Aangevuld met de ervaren zaalvoetbaldoelman Gert Boer en de 'routiniers' Govert van de Visch en Martin Speelziek. Juist deze twee spelers waren tegen FC Jeugd verantwoordelijk voor de eerste drie doelpunten. Bekeken spelend werd het uiteindelijk 4-0. Michael van Zetten maakte de vierde treffer.

Speelziek en Van de Visch scoorden ook tegen Ede/Victoria. Een hoofdrol was weggelegd voor Aziz Ballouk. Niet alleen met zijn twee doelpunten, maar ook met een aantal acties toonde de nummer 7 van DTS zijn behendigheid.

Hoofdrol

Een andere hoofdrol was er voor Otterlo speler Harrold Niemeijer. Op zijn 'bowling' schoenen liet de aanvaller zien in de zaal goed uit de voeten te kunnen. Met een aantal mooie staaltjes was Niemeijer, die op het veld geen basisspeler is, de maker van de eerste vier doelpunten tegen Harskamp. Frank Pluimers bepaalde de eindstand in deze ongelijke derby op 5-0.

Tegen Stroe had Otterlo het aanzienlijk moeilijker. Via Laurens Foekens kwam men op voorsprong. Maar de trotse koploper van de derde klasse A kwam via Gerwin van Ruler op gelijke hoogte. In de slotfase liep Stroe tegen drie twee minuten straffen op. Via Foekens en Pluimers wist Otterlo daarvan te profiteren.

Stroe was eerder op de avond duidelijk sterker geweest tegen Ede/Victoria en FC Jeugd. Maar waar de equipe van trainer Marcel van der Hoop dat niet lukte in cijfers uit te drukken tegen Ede/Victoria (1-1), lukte dat tegen FC Jeugd met 4-1 wel.

Plaatsing

Hoewel Harskamp het afsluitende duel tegen FC Jeugd in de slotfase door ondermeer twee doelpunten van Andy Waaijenberg met 4-1 naar zich toetrok, mag gezien het spel niet verwacht worden dat de ploeg zich plaatst voor de kruisfinales. Dat geldt ook voor Ede/Victoria.

Waar in het verleden FC Jeugd nog wel eens voor een stuntje kon zorgen, is het nu na de eerste avond al uitgeschakeld. Drie nederlagen betekenen dat het zaterdagmorgen nog louter voor de statistieken meedoet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie