Grotere tuinen bij seniorenwoningen

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

De prijzen van de te bouwen woningen zijn volgens Rini Kreeft van Kreeft Consultancy, die de projectontwikkelaars Hans ter Avest en Benard Theunissen vertegenwoordigt, nog niet bekend. ,,De volgende stap is de woningen in de verkoop te doen aan Wekerommers en mensen uit de wijde omgeving .”

WEKEROM - Met het realiseren van negen woningen voor senioren aan de Edeseweg in Wekerom is een nieuwe stap gezet. De huizen krijgen door afspraken tussen de gemeente Ede en de projectontwikkelaars meer eigen grond. Wethouder Wilke Dekker vindt de locatie uniek. ,,Je hebt woningen in de kern van Wekerom en in een hele mooie omgeving.”

door Jan de Boer

Het plan behelst negen woningen nabij de Grote Valkse Beek in Wekerom, waarvan vier worden gerealiseerd in een appartementengebouw compleet met een lift. En verder blokjes van twee en drie woningen met een berging. De bouwvergunning is al verleend. ,,Eerst zou de gemeente het hele terrein, exclusief de grond onder de woningen, in eigendom verkrijgen,” legt Kreeft uit.

Ede en de projectontwikkelaars hebben afspraken gemaakt over de overdracht van een veel kleiner deel van de grond aan de gemeente. Aanvankelijk was sprake van meer grond voor gemeenschappelijk gebruik. ,,Veel aspirant-kopers waren bang, dat zij last zouden hebben van mensen die daar liepen of van jongeren.’’ Juist over dat grondgebruik zijn in de ogen van wethouder Wilke Dekker goede afspraken gemaakt.

De negen woningen krijgen door de wijziging in het plan een eigen tuin en dus meer privacy. ,,De mensen in Wekerom zijn erg gesteld op hun eigen tuin. Er komt nu veel meer grond naar de huizen toe. Je kunt als bewoner je daardoor beter afscheiden. Voor Wekerom is dat belangrijk. De bewoners krijgen allemaal een behoorlijke tuin. Dat is gegarandeerd door goede afspraken te maken,” weet Dekker.

De Grote Valkse Beek begrenst aan de zuidkant de woningen. ,,Langs de beek komt een schelpenpad. De overige openbare grond wordt ingeplant met groen en bomen. Er komt ook een bank. Dat betalen de ontwikkelaars,” stelt Kreeft. Een probleem was de waterhuishouding in het gebied. ,,Namens de ontwikkelaars heeft Sake van der Schaaf uit Wageningen het gebied onderzocht. Het verschil met het vorige plan is dat we het regenwater nu wel in de grond gaan infiltreren. En ook door die wijziging krijgen de bewoners meer eigen grond bij hun huis.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie