Knallende jaarwisseling met Xena Vuurwerk

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het jaar is bijna om. Nederland maakt zich klaar voor de jaarwisseling. De oliebollen en flessen champagne worden in huis gehaald. Vuurwerkliefhebbers gaan knallend het nieuwe jaar in, met bijvoorbeeld de producten van Xena Vuurwerk uit Ede.

In 1996 is Gert van Roekel begonnen met de verkoop van consumentenvuurwerk aan de Brinkstraat in Bennekom. Sinds 1999 verzorgt Xena Vuurwerk ook evenementenvuurwerk in. Momenteel zijn ze gevestigd in Ede.

Vooral met het evenementenvuurwerk heeft het bedrijf de laatste jaren bekendheid gekregen. ,,Onze topper was Moskou. Daar hebben we met een vuurwerkfestival meegedaan. In Portugal hebben we, met een paar andere bedrijven uit Europa, de feestelijke opening van een voetbalstadion verzorgd. Voor volgend jaar zijn we genomineerd voor het vuurwerkfestival van Berlijn'', aldus Van Roekel.

Het frappante is bovendien dat veel mensen uit Ede niet weten dat ze ook consumentenvuurwerk verkopen; terwijl ze een breed assortiment voor deze doelgroep hebben. Gert van Roekel: ,,Van bijna alle leveranciers in Nederland hebben we alle topproducten. Van allemaal hebben we het beste uitgezocht''. Veel van deze producten verwerkt Xena Vuurwerk in de kleine vuurwerkshows.

Veiligheid staat bij Xena hoog in het vaandel. ,,Wij vinden het heel belangrijk dat vuurwerk goed is. Al het vuurwerk wordt tegenwoordig gekeurd door TNO. Bij een aantal leveranciers zijn zelfs bepaalde producten uit het assortiment gehaald, omdat ze niet voldeden aan de veiligheidseisen.'' Bovendien wordt consumenten geadviseerd de veiligheidsafstand te bewaren zoals aangegeven op de vuurwerkproducten. Om de veiligheid extra te waarborgen, kunnen klanten bijvoorbeeld ook voor veiligheidsbrillen, adviezen en extra lange aansteeklonten terecht.

Xena is gevestigd aan de Hoorn 20 in Ede (nabij de rotonde aan de Klaphekweg). Info: www.vuurwerkfeest.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie