Guus van Wolde op televisie in Nieuwjaarsconcert

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Al jaren geeft het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) plaatsen weg in het Nieuwjaarconcert in het Concertgebouw Amsterdam aan jonge componisten. Dit jaar is daarom ook de zestienjarige Guus van Wolde uit Bennekom op televisie te zien en te horen

Deelname kon worden verworven door verschillende selectierondes en een spannende compositiewedstrijd waaraan dit jaar zo’n 150 talenten meededen. Na diepe thema’s als ‘Nacht’ en ‘Mijn God’ werd er dit jaar beoordeeld op muziek met het onderwerp ‘Ik’.

In de Schouwburg van Almere wist Guus zich bij de winnende vier te plaatsen die in het Concertgebouw Amsterdam mogen optreden. Dit optreden wordt 1 januari om 20.20 uur live uitgezonden op Nederland 2 en net als de andere winnende composities zal zijn song binnenkort op dvd en cd uitkomen.

Ramses Shaffy

Guus maakte een verpletterende indruk met zijn zelfgeschreven nummer 'Ik blijf gewoon ik' en werd zelfs de nieuwe Ramses Shaffy genoemd door het publiek. Hij zingt en begeleidt zichzelf op piano, bovendien schreef Guus alle partijen voor het NBE.

,,Ik vind dat andere mensen ook moeten proberen zich niks aan te trekken van anderen. Ze moeten zijn zoals ze eigenlijk zijn en geen ‘masker’ op zetten om zichzelf achter te verbergen'', aldus Guus.

De jonge Bennekommer won naast een plaats in het Nieuwjaarsconcert met zijn nummer ook de Koninklijke Conservatoriumprijs voor Jong Talent, evenals de Bennekomse Tom Schipper, beiden leerlingen van Het Streek aan de Bovenbuurtweg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie