Goed herstel GINAF Rally Power

4 januari 2010 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - De equipes van GINAF Rally Power hebben zich in het tweede deel van de derde etappe bijzonder goed hersteld. Marcel van Vliet eindigde zelfs nog als vijfde. Wuf van Ginkel klasseerde zich als veertiende.

Daar zag het in eerste instantie niet naar uit. De teams van GINAF hadden het, op een enkele uitzondering na, zwaar tijdens deze etappe. Het leek een slagveld te worden. In de openingsfase van de derde etappe hebben zowel Marcel van Vliet als Wuf van Ginkel het nodige oponthoud gehad. Waarschijnlijk heeft Marcel stilgestaan om de equipe van Wuf, Willem en Richard te helpen. Marcel moest in de openingsfase al een half uur toegeven op Kabirov, de toenmalige leider in de wedstrijd.

Ook Edwin van Ginkel heeft hulp moeten verlenen. De service truck kwam als 37e langs het eerste meetpunt. De achterstand bedroeg al 1 uur en 25 minuten.

Tsaar Chagin voltooide zijn hattrick door in de slotfase zijn secondant Kabirov te passeren. Ook De Azevedo is inmiddels over de streep. De Braziliaan gaf echter 37 minuten toe op Chagin. Het is dus een serieuze slijtageslag.

Na 74 kilometer bedroeg de achterstand van Wuf van Ginkel op de koplopers al bijna 2 uur. Dat duidde er op dat er grote problemen waren.

Na het moeizame begin van de derde etappe hebben zowel Marcel van Vliet als Wuf van Ginkel hun beste beentje voor gezet. Dat resulteerde voor Van Vliet, Herman Vaanholt en Gerard van Veenendaal zelfs in een vijfde plaats in de etappe.

Ook Wuf, bijgestaan door Willem Tijsterman en Richard de Rooy, heeft in de laatste 100 kilometer van de loodzware etappe het juiste ritme weten te vinden. Het trio liet de problemen van de beginfase achter zich en rukte op naar een sub-top klassering. Met rasse schreden denderde Wuf in de slotfase door het deelnemersveld. De achterstand op winnaar Chagin bedroeg uiteindelijk 2 uur en 25 minuten.

In het algemeen klassement staat Marcel van Vliet op een zesde plaats. Wuf van Ginkel, met inmiddels dik 3 uur achterstand, is op de elfde plaats te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie