Ginaf Rally Power doet goede zaken in Dakar

5 januari 2010 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Wuf van Ginkel en Marcel van Vliet hebben uitstekende zaken gedaan in de vierde etappe. Van Vliet werd opnieuw vijfde en Van Ginkel eindigde als zesde. De mannen van GINAF Rally Power hebben in de korte, snelle etappe van Fiambala naar Copiapo geen gekke dingen gedaan. Via een constant optreden kwamen de GRP-mannen in de top van het dagklassement.

Op de Kamaz-armada stond vandaag weer geen maat. Vladimir Chagin boekte zijn vierde zege en daarmee gaf de 40-jarige Rus zichzelf een mooi verjaardagscadeau.

Wuf van Ginkel, Willem Tijsterman en Richard de Rooy leken vandaag op weg naar de klassering van beste GINAF-team. Het trio reed vrijwel de hele proef sneller dan Marcel van Vliet, Herman Vaanholt en Gerard van Veenendaal. In de slotfase moest Wuf echter zo'n vier minuten prijsgeven op zijn teamgenoot.

De vijfde plaats van Marcel lijkt vandaag een bonus op te leveren. De Braziliaan De Azevedo kampt met problemen. Marcel kan zodoende een deel van zijn achterstand op de Tatra-rijder goed maken. Met de lange etappe van morgen voor de boeg is dat goed voor het zelfvertrouwen.

Het zelfvertrouwen van Jan Lammers zal een deukje hebben opgelopen. De Jumbo-rijder heeft ein de beginfase een flinke achterstand opgelopen. Mogelijk heeft Lammers met pech stil gestaan.

Edwin van Ginkel, Daniël Bruinsma en Sven Vogelaaar schoten deze etappe als een komeet uit de startblokken. Na 38 kilometer noteerde het trio in de snelle assistentietruck zelfs een uitstekende twaalfde tijd. Vermoedelijk heeft de serviceploeg van Edwin vervolgens stil gestaan om Jan Lammers te helpen. Inmiddels zijn Jan Lammers en Edwin van Ginkel het 86 kilometer punt gepasseerd. Ze noteerden daar voorlopig de 35e en 36e tijd. Beide equipes zijn dus op weg naar de finishplaats in de omgeving van Copiapo.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie