GINAF Rally Power boert goed in monsteretappe

9 januari 2010 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Marcel van Vliet heeft in de loodzware zevende etappe bijzonder goede zaken gedaan. GINAF Rally Power heeft de derde plaats stevig in handen. In de etappe werd Marcel van Vliet vierde. Op iets meer dan vier minuten van zijn teamgenoot eindigde Wuf van Ginkel als vijfde.

De derde plaats van Marcel bleef vandaag in handen van GRP door de problemen van Mardeev. Hij kon na een reparatie van vijf uur zijn weg vervolgen. Door die problemen van de luitenant van de ongenaakbare Chagin, heeft ook Wuf van Ginkel goede zaken gedaan. De equipe van Wuf, Willem en Richard rukte op naar de zesde plaats. De vijfde positie is binnen handbereik, want de achterstand op Johan Elfrink bedraagt slechts zeven minuten en vijf seconden.

De waanzinnig zware etappe van rijdag begon voor GINAf Rally Service in mineur. Jan Lammers kwam voor het eerste meetpunt al in de problemen. De truck sloeg over de kop en het spel was over voor het klantenteam van GINAF Rally Service. Jan Lammers en navigator Charly Gotlib stapten in de bezemwagen. Monteur Emiel Megens had minder geluk. Hij werd per helikopter naar het bivak vervoerd.

Niet alleen Marcel van Vliet had vrijdagavond reden tot tevredenheid. Ook Wuf van Ginkel liep tevreden rond in het bivak. De equipe van Wuf, Willem en Richard staat nu zesde. In de monsteretappe (600 kilometer klassementsproef) van Iquique naar Antofagsta reden de GINAF-teamgenoten lange tijd in elkaars nabijheid. ,,Wij reden een tijdje achter Marcel. Toen haalden wij hem in, daarna passeerde Marcel ons weer,’’ zo vertelde Willem Tijsterman na de lange rit. De ploeggenoten werden na 600 kilometer door slechts vier minuten gescheiden. ,,We hebben het goed gedaan en zijn tevreden,’’ zo liet Willem weten.

,,Achterwielen twee meter omhoog’’

,,Het was vandaag echt afzien,'' aldus Tijsterman. ,,Het parcours was soms zo slecht, met veel stenen, dat het echt zwaar was.'' De Ederveense rallyformatie kon de lange etappe vrijwel zonder problemen volbrengen. ,,We hebben alleen een kapotte aandrijfas moeten vervangen. Daarnaast hebben we tijd verloren omdat we vast hebben gestaan op een duin. We stonden voor over met de neus bijna in het zand en de achterwielen twee meter hoger. Het was een hele strijd om daar uit te komen. We hebben het veersysteem in de hoogste stand gezet. Met een beetje geluk en vooral brute kracht van de GINAF zijn we er toch uitgekomen.''

Vanuit Antofagasta liet de Edenaar weten dat de rustdag als geroepen komt. ,,Het was echt heel zwaar. We zijn gesloopt. Ik ben heel blij dat het vandaag een rustdag is.''

De navigator van Wuf blesseerde zich vrijdag nog aan de rug. ,,We klapten in een gat dat niet in het roadbook stond vermeld. Ik had last van m'n rug, maar later ging het beter. We moeten vandaag maar een goede masseur opzoeken en dan zijn we zondag weer fris en fruitig voor het vervolg,'' aldus een vermoeide, maar opgetogen Tijsterman vanuit het Chileense bivak.

Edwin, Daniël en Sven op grote achterstand

De truck van GINAF Rally Service, met Edwin van Ginkel, Daniël Bruinsma en Sven Vogelaar in de cabine, heeft door de crash van Jan Lammers veel tijd verloren. De bemanning van de snelle servicetruck heeft echter tot zaterdagavond 18.00 uur de tijd om de GINAF in het bivak te sturen. Dat moet normaal gesproken geen probleem vormen voor dit trio.

Zondag gaat de rally in Zuid-Amerika verder. Op weg naar Copiapo ligt een special van 472 kilometer. Het is nog niet gedaan in de Dakar Rally.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie